polo 89' 1,0 76 kw czy to możliwe ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Grzrzesiek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Grzrzesiek »

Może ta moja stara też miała te 75 km ? Bo przecież silnik 1,0 a 1,3 niczym się nie różni z zewnątrz a jak były wersje na gaźniku z taka mocą to całkiem prawdopodobne :D. Kumpel miał coś rocznik 91/92'
Grzrzesiek
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

widzę kolega schodzi na ziemię z tych "rakietowych" 100paru koni. 1,3 jeszcze bym zrozumiał ale spodziewać się od 1litrowego silniczka z tamtych lat tylu kucy to jak spodziewać się od astmatyka, że przebiegnie maraton.
Obrazek
Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: forteller »

Silniki na gaźnikach nie występowały w polówkach po liftingu w 1990 roku (tych z prostokątnymi lampami z przodu).
Awatar użytkownika
Grzrzesiek
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""qboslavo""]widzę kolega schodzi na ziemię z tych "rakietowych" 100paru koni. 1,3 jeszcze bym zrozumiał ale spodziewać się od 1litrowego silniczka z tamtych lat tylu kucy to jak spodziewać się od astmatyka, że przebiegnie maraton.[/quote]

Schodzi nie schodzi tyle miała w DOWODZIE REJESTRACYJNYM i o tym cały czas pisałem więc o co chodzi ...? Słowem nie napisałem, że rzeczywiście miała 102 KM...
Grzrzesiek
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

ja nie wiem, ale moja 1.0 45konna tez pojechala we wrzesniu na autostradzie 155km ;]
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
Awatar użytkownika
Grzrzesiek
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""patrycju5z""]ja nie wiem, ale moja 1.0 45konna tez pojechala we wrzesniu na autostradzie 155km ;][/quote]

Wiesz pojechać te 155 to każda pójdzie :) ale teraz mamy kwestie rozpędzania się, jakie ma przyśpieszenie i te sprawy. Ja obecną to miałem może 150 ale w 4 osoby i to trzeba się już bujać. Jednym słowem szkoda auto tak katować a tamta to była chwila i te 120-130 na budziku. Oj będę ją wspominał mile :)
Grzrzesiek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""Grzrzesiek""]tyle miała w DOWODZIE REJESTRACYJNYM[/quote]
Nawet się nie domyślasz, jakie bzdety są nieraz w dowodach ;D Np. Golf III 1.6 a w dowodzie ma GTI... Nie ma co ufać papierom. Jedyny w miarę wiarygodny sposób, żeby sprawdzić moc to hamownia :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Grzrzesiek
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""JuStIcE""][quote=""Grzrzesiek""]tyle miała w DOWODZIE REJESTRACYJNYM[/quote]
Nawet się nie domyślasz, jakie bzdety są nieraz w dowodach ;D Np. Golf III 1.6 a w dowodzie ma GTI... Nie ma co ufać papierom. Jedyny w miarę wiarygodny sposób, żeby sprawdzić moc to hamownia :)[/quote]

Wiem wiem, że w dowodach można znaleźć RÓŻNE zapiski :)
Grzrzesiek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”