[6n2] Tylna wycieraczka działa czały czas

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamilp
Newbie
Newbie

[6n2] Tylna wycieraczka działa czały czas

Post autor: kamilp »

Witam klubowiczów. Zmagam się z tylna wycieraczka. Po przekręceniu stacyjki cały czas jest włączona i nie można jej wyłączyć. Jedynie mam spokój po wyjęciu bezpiecznika. Domyślam się ze gdzieś jest zwarcie. Może któryś z kolegów już rozwiązał taki problem. Spryskiwacz pracuje prawidłowo.

Pozdrawiam
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Osobiście nie miałem takiego problemu ale jeśli wycieraczka pracuje ciągle tzn. że to raczej nie jest ciągłe załączenie przycisku bo wtedy pracowałaby wycieraczka z przerwami jedno machnięcie co kilka sekund. Ciągła praca jest tylko przy spryskiwaniu. Może to zabrudzony lub uszkodzony styk od wajchy? U mnie np. przy pociągnięciu w górę żeby raz uruchomić przednie też powoduje czasem chwilowe przerwanie pracy piór.
k
kamilp
Newbie
Newbie

noname jeśli wycieraczka pracuje bez przerwy to czy spryskiwacz nie powinien tez się uruchamiać czy działaniu wycieraczki?
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Nie wiem jak jest rozwiązana kwestia powiązania spryskiwacza i wycieraczki. Chodziło mi raczej o to, że zwykłe zablokowanie przycisku powodowałoby przerywaną pracę wycieraczki. Ewentualnie iskrzenie mogłoby dawać ciągłą pracę bo jeśli się włączy, wyłączy od razu i po powrocie do stanu spoczynkowego znów włączy to wtedy wycieraczka nie czeka tylko jedzie znów bez tej typowej przerwy.
ps. sprecyzuj, czy pisząc "cały czas jest włączona" miałeś na myśli że lata bez przerwy czy z przerwami, to może i inni coś się udzielą tutaj. Tyle co mogłem to wymyśliłem.
k
kamilp
Newbie
Newbie

Dzięki noname. Doceniam chęci. Precyzyjnie mówiąc to wycieraczka lata bez przerwy w jedna i w drugą stronę :) tylko poprzez wyjęcie bezpiecznika moge ją wyłączyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”