[9n] zgubienie kluczyka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
michałysy
Newbie
Newbie

[9n] zgubienie kluczyka

Post autor: michałysy »

witam
zgubilem kluczyk :( a mam tylko jeden, auto udalo mi sie otwozyc i zcholowac do domu (laweta) i teraz mam pytanie bo mam do kupienia scacyjke oraz inne zamki od innego auta, tyle ze benzyna, Czy ja kupie tam pastylke co w kluczyku to uda mi sie zakodowac ten kluczyk, czy nie ma takiej opcji zrobic samemu ? jakies rady ??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Kwestia jest tego typu że potrzebujesz odpowiedni kabel i program aby wyciągnąć PIN immobilisera (chyba że masz przywieszkę). Mając PIN możesz zakodować tyle kluczków ile chcesz.
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

Istnieje możliwość dorobienia kluczyka pod konkretny wkład zamka/stacyjki.
Popytaj w punktach dorabiania kluczy.Przeważnie też tam uzyskasz namiar na magika który zakoduje ci dorobiony kluczyk do immo.
Koszt takiej imprezy to ok. 200 zł za zwykły klucz (nie scyzoryk,bez pilota)
m
michałysy
Newbie
Newbie

tak tylko scacyjke ma za friko z rozbitka, wiec potrzebny mi kabelek cos takiego
VAG K+CAN VW AUDI SEAT SKODA COMMANDER i powinnem to zrobic, no i oczywiscie potrzebne mi jest immo tylko jakie ??
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

Immo masz w liczniku,w stacyjce jest tylko antena/cewka a w kluczyku tzw.pastylka (taka szklana ampułka)
Da się to wszystko zgrać właśnie commanderem,ale wymiana stacyjki to już trochę grzebania dla magika
m
michałysy
Newbie
Newbie

stacyjka juz podmieniona, oczywiscie odpala ale gasnie, teraz pytanie jakie musze zakupic immo ??
d
d_woj
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: d_woj »

No pewnie ze bedzie gasnac. Musisz sprawdzic jaka miales wczesniej pastylke w kluczyku a nastepnie kupic czysta (taki sam rodzaj tylko nigdy nie uzywana) a nastepnie wspomnianym kablem zczytac z licznika PIN immobilajzera a potem zaprogramowac nowe kluczyki z czystymi pastylkami :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”