Alarm Polo 6n2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rhaem
Newbie
Newbie

Alarm Polo 6n2

Post autor: rhaem »

Witam. Mam problem z alarmem polo 6n2, gdy myję auto myjką ciśnieniową, bądź zaczyna padać deszcz włącza się alarm, czasami kilkanaście razy w ciągu burzy. Wiemy jaką mamy teraz pogodę - jest to bardzo denerwujące. Jest możliwość jakiegoś wyłączenia alarmu ? Najlepiej tylko tej opcji, która włącza się przez deszcz.
Obrazek
J
Jastrzi

Post autor: Jastrzi »

Spróbuj wyłączyć czujniki wew. auta.
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Uprzedzam pytanie. wyłącznik znajdziesz przy fotelu kierowcy na dole po lewej stronie na słupku. musisz go wcisnąc przed kazdym zamknięciem samochodu za każdym razem. u mnie zadziałało. Nie wiem tylko jak jest z włamaniem do samochodu podczas wyłączonej czujki..?
Obrazek
J
Jastrzi

Post autor: Jastrzi »

Można wyłączać też dwa razy przekręcając kluczyk w prawo.

Myślę, że podczas włamania zareagują czujniki otwarcia drzwi itd.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

rhaem
Poczekajcie, kolega nie napisal jaki ma alarm, jesli fabryczny to bedzie moze tak jak piszecie. Ale jesli dokladany, to wystarczy przeregulowac czujniki i po sprawie. Zapewne wlacza sie czujnik wsrzasowy, badz udarowy zwal jak zwal. Ale one maja wszystkie regulacje.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
r
rhaem
Newbie
Newbie

Post autor: rhaem »

Dzięki za odpowiedzi, przetestuje :) Jastrzi nie musiałeś uprzedzać pytania, ponieważ nie zadałbym go. Nie przypuszczałem jaki wpływ może mieć ten czujnik na deszcz :D
Obrazek
g
gasmask
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gasmask »

Ja odłączyłem mechanicznie ten czujnik co masz nad głową po lewej stronie wystarczy podważyć śrubokrętem i odczepić kabelek i był spokój. Jeździłem tak może z 3 miesiące ale ostatnio zabierając się za kodowanie pilota (mam jeden kluczyk tylko i w końcu kupiłem elektronike) podłączyłem ten kabelek a gość, który mi go kodował usunął jakiś błąd otwartego obiegu czy jakoś tak i jest spokój :)

Było ok tydzień a dziś rano alarm wył sam z siebie więc kasowanie błędu jednak nie pomogło - musi być czujnik walnięty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”