Włączenie opcji autoblokowania drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jastrzi

Post autor: Jastrzi »

tmichewicz nie działa u Ciebie zamykanie z automatu tak jak i u mnie niestety.
A szkoda bo już się cieszyłem.

Nie wiem od czego jest to uzależnione.
Wg. tego pliku co znalazłem dobrze jest aby obie opcje Lock/Unlock zawsze były ustawione w tej samej pozycji albo 1/1 albo 0/0.
Sprawdź u siebie bo może to jest przyczyną.
Awatar użytkownika
tmichewicz
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: tmichewicz »

Testowałem wszystkie opcje.
Ja myślę, że to przez to że nie mamy takich prawdziwych komputerów - bo niby skąd info że przekroczona jest predkość 15km/h?

Ale zmieniłem alarm na ustawienie "Germany" - jest 2x głośniejszy! :)
+ włączyłem dźwięk przy otwieraniu i zamykaniu samochodu ( przydatne, nie zawsze pilot złapie przecież, a światełek nie widać w dzień ).

Pytanie roku - mogę domykać i otwierać szyby kluczem w zamku - da się włączyć, żebym robił to pilotem?
VW Polo 6n2
Silnik: 1.4 16V AUA
Rocznik: 2001
Wersja: 5D HighLine
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Trzeba dokupić do 6n2 moduł komfortu - wtedy jest większa możliwość modyfikowania. Temat był już poruszany z tego co pamiętam na forum, ale nie mogę odszukać.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
L
Lukasz1986
Newbie
Newbie

Post autor: Lukasz1986 »

Ja w sobotę będę miał możliowść przetestowania automatycznego blokowania drzwi, więc dam znać co wysżło. :)
Obrazek
J
Jastrzi

Tomek001 może jednak trafisz na ten temat to daj proszę znać.
Awatar użytkownika
tmichewicz
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

A ma ktoś może instrukcję - czy da się włączyć miganie kierunkowskazów po lekkim dotknięciu manetki?
Szczególnie wygodne przy manewrach wyprzedzania. U mnie można migać bez "twardego" włączania - ale trzeba trzymać powiedzmy przez chwilę - a czy jest opcja, żeby po kliknieciu kierunkowskaz automatycznie zrobił 3 cykle?
VW Polo 6n2
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""tmichewicz""]Szczególnie wygodne przy manewrach wyprzedzania. U mnie można migać bez "twardego" włączania - ale trzeba trzymać powiedzmy przez chwilę - a czy jest opcja, żeby po kliknieciu kierunkowskaz automatycznie zrobił 3 cykle?[/quote]
Myślę ze do tego to już nowszy moduł komfortu jest potrzebny. w nowszych autach się da takie coś zrobić.
J
Jastrzi

Takie coś powinno Cię zainteresować.
http://allegro.pl/sterownik-kierunkowsk ... 26095.html
J
Jastrzi

Zauważyłem ostatnio, że po włączeniu tego autoblokowania samochód sam się zamyka jak się go otworzy ale nie otworzy się drzwi.
Raz już mi się zamknął sam, innym razem włączył się alarm jak otwierałem tylko bagażnik.

Tego samozamykania chyba w standardzie nie ma skoro wcześniej tego nie zauważyłem tylko po włączeniu AUTO LOCK.
Awatar użytkownika
tmichewicz
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Akurat ta funkcja, że same się zamkną po 30 sec od ostatniego otworzenia z pilota jest cały czas fabrycznie.
Może wcześniej nie miałeś okazji tego zauważyć - włączenie autoblokowania nie ma na to wpływu - zawsze działa.
VW Polo 6n2
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”