Mam pewien kłopot otóż, kiedyś gdy dałem ostro w palnik to po wyłączeniu silnika włączał się wentylator teraz widzę, że przy tej samej temperaturze jak zgaszę silnik to się nie włącza. W czym problem? Ma ktoś może schemat instalacji elektrycznej może tam coś padło? Gdzie można znaleźć taki schemat
a dlaczego sądzisz że coś się zepsuło? to że się nie załącza po zgaszeniu silnika to jeszcze żaden objaw. jeżeli chcesz to przetestować to jak po jakiejś drodze staniesz pod domem. jeszcze go trochę potrzymaj zapalonego przegazuj, do momentu aż włączy się wentylator i wtedy zgaś silnik. jeżeli wyłaczy się też wentylator to coś nie tak.
Wyłączy się jak wychłodzi. Po zgaszeniu może jeszcze popracować minutę, dwie. Zwłaszcza jak dałeś ostro w palnik. ale jeśli w tym czasie nie zamilknie to możesz zacząć się martwić.
[quote="jhosef"]Wyłączy się jak wychłodzi. Po zgaszeniu może jeszcze popracować minutę, dwie. Zwłaszcza jak dałeś ostro w palnik. ale jeśli w tym czasie nie zamilknie to możesz zacząć się martwić[/quote]
eeee.... ale koledze właśnie chodzi o to że nie włącza się wentylator po tym jak da po garach.
Przepraszam, czytanie ze zrozumieniem średnio wyszło...
A jaka jest temperatura?
Wentylator się włacza jak jest taka potrzeba i jak wcześniej pisałem nie wyłącza wraz z zapłonem. Jeśli się nie przegrzewa i w czasie jazdy w korkach normalnie włącza to bym się nie przejmował. Wskaźnik nie jest instrumentem pomiarowym i jego wskazania należy traktować z rezerwą.