Problem z otwieraniem drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
belzebub z torunia
Newbie
Newbie

Problem z otwieraniem drzwi

Post autor: belzebub z torunia »

Witam. Od wczoraj mam dwa problemy z otwieraniem drzwi. A wiec tak. Wkladajac kluczyk do zamka otwieraly mi sie wszystkie drzwi. Teraz po wlozeniu kluczyka do zamka drzwi kierowcy otwieraja mi sie tylko drzwi kierowcy i tylko one sie zamykaja. Natomiast po wlozeniu kluczyka do drzwi pasazera otwieraja sie wszystkie drzwi i wszystkie sie zamykaja. Co mam zrobic aby drzw otwieraly mi sie tak jak dawniej?? W instrukci czytalem ze jest cos takiego jak oddzielne otwieranie drzwi i chyba to mi sie zalaczylo. Jak mam to wylaczyc?? Drugi problempolega na tym ze jak zablokuje drzwi od srodka przyciskiem nie moge ich odblokowac od srodka. O co chodzi z tym?? Bardzo prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

ja miałem kiedyś podobny przypadek że obluzowało się cięgno które szło do centralnego które odpowiadało za otwieranie reszty drzwi i dlatego nie otwierały się pozostałe drzwi. W 6n2 drzwi nie odblokowują się po pierwszym pociągnięciu za klamkę a po drugim otwierają tak jak jest to np w Fabii I trzeba ręcznie wyciągnąć bolec.
ŁUK@$Z
b
belzebub z torunia
Newbie
Newbie

Post autor: belzebub z torunia »

Tylko ze przy GTI nie wyciaga sie recznie bolca. Dzisiaj doszedl kolejny problem a mianowicie szyby elektryczne. Od strony kierowcy nie idzie jej oposcic ani podniesc. Pasazera dziala bez zarzutu. Nie idzie jej tylko podniesc guzikiem w drzwiach kierowcy mozna ja natomiast tylko oposcic.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A ja bym tu stawiał na problem elektryczny. Sprawdź kable w przelotce drzwi.
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

może być tak jak napisał czaja lub....
u mnie pomogło WD 40 nie mogłem podnieść szyby pasażera za pomocą prawego jak i lewego klawisza. popsikałem WD 40 do prowadnicy po której porusza się szyba i przeszło jak ręką odjął. przez rok problem się nie powtórzył :)
ŁUK@$Z
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zielony_fr »

Przerwany kabel zasilajacy drzwi kierowcy...przerabialem ten temat...te same objawy... Sciagnij gume miedzy drzwiami a samochodem i zlutuj kabel...
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

potwierdzam kabel w przelotce drzwi, też przerabiałem i się na tym pozamiatałem :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”