[9N3] kontrolka wspomagania kierownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
reksioxxxx
Newbie
Newbie

[9N3] kontrolka wspomagania kierownicy

Post autor: reksioxxxx »

Witam,
kilka dni temu zacięły mi się wycieraczki, dzisiaj zostało to naprawione przez mechanika ale niespodziewanie pojawiła się żółta kontrolka od wspomagania a przy parkowaniu lub niskiej prędkości 5/10km czuje spore 'opory' na kierownicy tak jakby nie działało mi wspomaganie.
Mechanik powiedział, że prawdopodobnie padł jakiś czujnik mierzący prędkość/obroty kierownicy?(koszt 250-300zl) oraz że jest to częsta przypadłość skody fabia oraz polo. Ale żebym pojeździł ponieważ może się samo naprawić(?!)...
Czy jest prawdopodobne aby podczas demontażu podszybia i dobieraniu się do w/w mechanizmu wycieraczek mogli coś zepsuć?

VW Polo IV FL, 1.4TDI

Pozdrawiam

proszę w podpisie podać model polo i pojemność silnika
bleah1986
i
ivanooo
Newbie
Newbie

Post autor: ivanooo »

Witam.
Mam identyczny problem. Gdy chce zaparkować mam opory w skecaniu :angry: Przy wyższych prędkościach nie ma tego problemu. Żadnego błędu nie wyswietla :niewiem: Co może być grane? Ma ktoś jakieś pomysły?
a
adam9n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: adam9n »

Oświecila się kontrolka wspomagania i kierownica chodziła ciężej ,gdy wyłączyłem zapłon i znowu odpaliłem samochud to wszystko wrucilo do normy jaka może być przyczyna zaświecenia kontrolki proszę o szybką odpowiedz z góry dziękuje.
a
adam9n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: adam9n »

Witam po przejechaniu 10 km oświeca się kontrolka wspomagania i wspomaganie nie działa ,jeżeli na postoju odłącze akmulator i podłącze ponownie to kontrolka wspomagania nie świeci i wszystko działa jaka może być przyczyna za odpowiedz z góry dziękuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”