witam wszystkich nabyłem ostatnio tylnią lotke do polóweczki mam pytanko na jaki klej ją przykleić żeby sie mocno trzymała bo nie mam pojęcia czego użyć może ktoś z was przyklejał to pomoże mi z góry dzięki pozdrawiam
Klej do szyb, dobrze odtłuść i przyklej do czasu wyschnięcia najlepiej na taśmie - takiej srebrnej do szyb, zwykła papierowa może nie trzymać zbyt mocno a poza tym po odklejeniu papierowe te tanie często zostawiają klej który się potem kichasto usuwa.
Jak koledzy wyzej - klej do szyb samochodowych. Ja osobiscie kleilem klejem marki wurth i do dzisiaj trzyma. Wystarczy nalozyc klej na lotke, docisnac do klapy, przytrzymac pare minut i gotowe, oczywiscie najlepiej pare godzin nie jezdzic, co by klej wyschnal
jeżeli nigdy tego nie robiłeś to się za to nie bierz!! Zostaw to jakiemuś lakiernikowi który robił coś podobnego, po pierwsze musisz najpierw pomalować lotkę oczywiście miejsce klejenia nie może być w lakierze, bo w upalne lato pęknie, bo drugie stosując klej do szyb (oczywiście jestem za tym rozwiązaniem) trzeba bardzo uważać bo jak ci on wypłynie od góry to kaplica, tego kleju nie da się usunąć to samo jak od dołu będzie coś nie balanga to już nie poprawisz. Pozdrawiam i powodzenia.
ok dzięki koledzy auto stoi u lakiernika latke też dałem do lakierowania zlece jeszcze może aby ją przymocował a jak sie nie podejmie to zobacze u innego pozdrawiam