Witam!
Kupilem wlasnie polo 9N3 silnik 1,4 TDI 70 km i troche jestem zaskoczony spalanie na trasie ok, a w miesie przy spokojnej jezdzie (2-3 tys obr.) 8,5 l/100 km, powiem szczerze szok, wczesniej jezdzilem Passatem B5 kombi 1,9 TDI 115 KM i przy takiej samej jezdzie spalanie mialem 6,3 l/100km.
Pozdrawiam
Kolego sprawdziłbym klawiaturę na twoim miejscu bo coś ci się CapsLock blokuje.
czaja
oj bardzo dużo pali tylko zastanawiam sie dlaczego :-( mój pali ok 4,9 l w cyklu mieszanym to niewiem dokładnie ile w mieście pali ale napewno nie 8 l.
A nie miałeś czasem ostatnio wymiany rozrządu? jak masz kabel to sprawdź kąt wyprzedzenia wtrysku, jeżeli dobrze pamiętam to podana wartość jest w grupie 04 powinna być jak najbliższa zeru
Nie wiem, czy to przystoi, żeby mały, lekki samochód palił w mieście 9-9,5 litra (silnik 1,2). To niewiele mniej, niż posiadany przeze mnie kiedyś tam Golf VR - 6 (pojemność 2,8 litra).
Wygląda na to, że konstruktorzy VW najzwyczajniej w świecie nie przyłożyli się do pracy. Nie pisałem na ten temat do tej pory, bo myślałem, że to moja żonka z ciężką jak diabli nogą nie potrafi sobie poradzić z problemem, ale sam wsiadłem na dwa tygodnie i to samo prawie, zszedłem przy emeryckim stylu jazdy do 8,6. To ciągle marny wynik, Corolka 1,4 nie przekracza 7,5 przy większym silniku i ciężarze.
Jak tam Wasze doświadczenia z tym silnikiem (1,2 ccm, 40 kW) ?
Kolego wanmi, nie ma takiego silnika TDI 70 KM! 1.4 TDI mają 75 KM tak jak w moim i w Twoim wozie najprawdopodobniej masz 80 KM bo masz Polo po lifcie.
Podpisuję się pod postem ralfbox-a - Kabel i do roboty! Twoja Pola nie powinna tyle palić.
Wymień filtr powietrza, sprawdź kąty wtrysków, zatankuj dobrego paliwa i zrób ponowne pomiary.
Moja 1.4 TDI 75 KM: Cykl miejski - 5.5 litra
Cykl trasa - 4.9 litra
Cykl mieszany - 5.2 litra
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.
[quote=""Polok""]Kolego wanmi, nie ma takiego silnika TDI 70 KM! 1.4 TDI mają 75 KM[/quote]W 9N nie ma, ale w 9N3 były 70-cio konne o kodzie np. BNM.
Macie kilka wypisów kodów z ETKI i mocy tych silników.
AMF-75 KM
BAY-75 KM
BNM-70 KM
BWB-70 KM
BNV-80 KM
BMS-80 KM
Dla wyjaśnienia dodam, że w 6N2 montowane były tylko AMF, w 9N-AMF i BAY, w 9N3-BNM, BWB, BNV i BMS.
Na koniec dodam, że chodzi tu o silniki 1,4 TDI.
[quote=""Stanley""][quote=""Polok""]Kolego wanmi, nie ma takiego silnika TDI 70 KM! 1.4 TDI mają 75 KM[/quote]W 9N nie ma, ale w 9N3 były 70-cio konne o kodzie np. BNM.
Macie kilka wypisów kodów z ETKI i mocy tych silników.
AMF-75 KM
BAY-75 KM
BNM-70 KM
BWB-70 KM
BNV-80 KM
BMS-80 KM
Dla wyjaśnienia dodam, że w 6N2 montowane były tylko AMF, w 9N-AMF i BAY, w 9N3-BNM, BWB, BNV i BMS.
Na koniec dodam, że chodzi tu o silniki 1,4 TDI.[/quote]
czym właściwie różnią się silniki 9N3 1.4 tdi 70km i 80 km?
witam chyba to są sondy lambda albo okablowanie albo padała któraś niewiem czy masz egr ale i on ma wpływa na spalanie. sprawdz vagiem bedziesz wiedział co i jak
Nie chcialem zakladac nowego tematu wiec podepne sie tutaj. Mam polo 9N1 z silnikiem 1.4 75KM (2002r). Wydaje mi sie ze troche sporo pali. Ale nie mam komputera pokladowego. Co by bylo warto sprawdzic VAGiem ?
[quote=""SymbianX""]Nie chcialem zakladac nowego tematu wiec podepne sie tutaj. Mam polo 9N1 z silnikiem 1.4 75KM (2002r). Wydaje mi sie ze troche sporo pali. Ale nie mam komputera pokladowego. Co by bylo warto sprawdzic VAGiem ?
pozdr[/quote]
1.4 75KM - wiele nam to nie mówi. Może to być zarówno 1.4 benzynowy, jak i diesel. Ile Ci pali? "Trochę sporo" jest pojęciem względnym...