Polo 6N -pokrywa zaworów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qiuru18
Newbie
Newbie

Polo 6N -pokrywa zaworów

Post autor: qiuru18 »

Trochę głupia sprawa ,ale się stało i już po fakcie ....ostatnio odkręcałem pokrywę zaworów i jak zakręcałem to zakręciłem za mocno śruby ,a jak się silnik rozgrzał i metal rozszerzył to urwało 2 główki po bokach i trzyma się na 1 której się boje ruszać .

Pytanie takie jak je wykręcić z gwintów ? Czy wystają na dole tej dziury w którą się je wkręca ?
bo z góry nie za bardzo da się złapać za ten bolec i kombinerkami wykręcić
t
ttbb55
Newbie
Newbie

Post autor: ttbb55 »

miałem podobny przypadek urwała mi się i gwint został w panewce wałka i akurat ze wymieniałem szklanki miałem wyjęto panewkę a zrobić 1 sposób to odwiercić musisz nie pamiętma jakim wiertłem .. i wykrętak z lewym gwintem i po kłopocie 10 minut roboty z tym że masz odpowiednie narzedzia
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Jedynie wykrecic tak jak wyzej kolega napisal. Jesli nie masz wykretaka, to mozna sprubowac punktakiem, pozniej w starych srubach nawierc centrycznie wiertlem 5 i zrob gwintownikiem gwint M6. Wkrec w to miejsce srube i ja utnij. Zrobisz tak nowa srube ktora sie nie urwie juz. Ale na drugi raz dokrecaj z czuciem.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Zdejmij pokrywę zaworów, jeżeli urwały się w taki sposób że będą wystawać to weż piłkę do metali, nadpiłuj na środku śrubki rowek i wykręć śrubokrętem, szlifierka zrobie zbyt duże rowy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”