TŁUMIK ŚRODKOWY Jaki zamiennik POMOCY!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kristo666
Newbie
Newbie

TŁUMIK ŚRODKOWY Jaki zamiennik POMOCY!!

Post autor: Kristo666 »

Witam Ponownie. Mam pytanie odnośnie tłumika środkowego a konkretnie jego zamiennika, Mój model polówki to 1.4 16V 101 KM A tłumiki robi niestety tylko BOSSAL no moze jeszcze kilka innych firm mi mało znanych, a cana takiego tłumika to minimum 190zł a BOSSALA 270zł, myślałem założyć tu jakiś z innego silnika tłumik, np 1.6 to chyba jakiś ponad 100konny i wiem że jest co najmniej o 100zł tańszy od mojego a przeróbki na łączeniach sam porobię, i nie wiem na co patrzeć przy doborze tłumika , czy patrzeć na pojemność czy na moc oby była zbliżona pomocy
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 7:16 przez Kristo666, łącznie zmieniany 1 raz.
K
Kristo666
Newbie
Newbie

Post autor: Kristo666 »

No....I już mam tłumik :grin: i minimum 120zł w kieszeni. Dziś pobiegałem po sklepach, popytałem, i najbliżej pasujący tłumik to z DIESLA 1.9 moc obojętna, bo długość tłumika oraz średnica wlotowej rury,tej od katalizatora, jest IDENTO, tylko wylotowa, ta, co łączy się z tłumikiem tylnym ma tą samą średnicę, ALE TO PRZERÓBKA KILKUMINUTOWA:):) :grin: więc odradzam wszystkim kupna tłumika do tego typu silnika oryginalnego który BOSSALA kosztuje 270 a zamiennik 190 !!!!! bo z diesla kosztuje 70zł i niczym się nie różni od oryginału, prócz ceny no może jeszcze żywotnością ale napewno nie 4 razy:):) pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”