odpryski na lakierze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tula
Newbie
Newbie

odpryski na lakierze

Post autor: tula »

Witam
To mój pierwszy post więc bardzo proszę o wyrozumiałość.
Od kilkunastu dni jestem właścicielką białej polówki 1.9D. Ponieważ autko jest z 1997r muszę je jakoś doprowadzić do "ładu". Generalnie chodzi mi o odpryski (mają ok. 1mm średnicy):
Obrazek
Czy da się to jakoś samemu skorygować, albo już tylko pozostaje lakiernik? Wiem, że jest w sprzedaży "korektor" (w takiej buteleczce jak lakier do paznokci), nie wiem czy zdaje egzamin? Zależy mi, żeby jak najmniej było widać wszystkie niedoskonałości.

Zmień zdjęcie na miniaturkę albo temat trafi do kosza.
czaja
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

ja takie odpryski kropkowałem resztą farby która została po malowaniu.. możesz zrobić to podobnie, czyli dobierz odpowiedni kolor lakieru, później np wacik na patyczku i jazda :)
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

lepiej wykałaczką :grin:
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

Dokładnie, wacik jest za duży. A jak wyschnie, możesz to wygładzić papierem wodnym 2000, potem pasta polerska i nie będzie śladu... choć może się okazać, że trzeba będzie spolerować cały element jeśli lakier zdążył się trochę utlenić.
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
t
tula
Newbie
Newbie

Post autor: tula »

Dziękuję Panowie. Jak tylko się porządnie rozpogodzi to się za to biorę.
Jak rozumiem papier wodny dostanę w typowo motoryzacyjnych sklepach ( może głupie pytanie, ale pierwszy raz o czymś takim słyszę).
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Papier wody dostaniesz w sklepach motoryzacyjny albo w zwykłych sklepach z narzędziami, budowlanymi i w marketach budowlanych :)

Jeśli nie wiesz co to papier wodny to może sprawdź sobie jak go właściwie używać - nie na sucho :)
Trzeba powierzchnię wodą zmoczyć odpowiednio.

Przed malowaniem dokładnie odtłuść powierzchnię (rozcieńczalnikiem uniwersalnym albo benzyną ekstrakcyjną). Inaczej farba może nie trzymać dobrze. I jeśli jest rdza w odpryskach to ją wydrap.

Ogólnie wpisz sobie w Google hasło "jak prawidłowo robić zaprawki na lakierze" i będziesz miała gotową instrukcję :)

A tutaj filmiki masz:
http://www.youtube.com/watch?v=tG-PycMt ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=0xyC_K8gTc4
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”