Czy będzie pasować uszczelka miski olejowej do Polo Fox, 1.3 rok 93 z samochodu VW Polo 95 r 3D (6N) ??
Samemu można oczywiście sobie wymienić ? Doświadczenia nie mam w tego typu sprawach, ale myślę, że to nie jest takie trudne w sumie tylko spuścić olej i odkręcić śruby. Mechanik sobie policzył za to 100 zł co wydaję mi się ceną dość wysoką.
Powinna pasować uszczelka, z wymianą nie ma wielkiej filozofi, najlepiej z kanału, ale z gleby też da radę spuszczasz olej, no i odkręcasz ok 20 śrubek na klucz 10, ładnie oczyścić umyć, założyć nową uszczelkę i po temacie:)
Mam podobny problem, ale nie mam kanału i jestem laikiem.
Zważając na stan auta nie wiem czy moja miska nie ma już dość życia, jest zarzygana cała, nie zdziwiłbym się gdyby się rozpadła po odkręcaniu. Wiem, że była uszczelniana na sylikon...
- jaka miska nowa byłaby w porządku do tego modelu? Czy do tych misek są dostępne uszczelki, czy trzeba sylikonem objeżdżać, bo w opisach aukcji na allegro nie widziałem tego modelu polo, a na forum nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.
Miskę planuję wymienić z kolegą więc musiałbym kupić ją sobie sam. Budżet mały,a le za 100zł to się chyba da kupić miskę z uszczelką?
przeszkadzajkarz, podejrzewam że ten 1.4 to AEX. Jeśli mam rację to miska do niego ma numer 032103601F.
Poszukałem trochę po sklepach i najtaniej chyba dostaniesz w sklepie Arwit http://www.arwit.pl/TDKatalog1.aspx . Jest KLOKKERHOLM za 104,30zł. O dostępność proponuje się zapytać mailowo podając markę, model, rocznik, oznaczenie silnika.
A co do uszczelki to misę montuje się na silikon wysokotemperaturowy. Dostaniesz w każdym markecie budowlanym/sklepie motoryzacyjnym.
jeśli dobrze pamiętam, wydaje mi się, że na naklejce przy butli gazu widziałem symbol AKV, ale szczerze mówiąc pojęcia nie mam czy nie był wstawiany inny, bo auto było walnięte w przeszłości.