kombinowane było poł dnia , przy tych nadkolach i tych kołach zbytnio niżej nie mozna :/ ... i ogolnie jestem wqrwiony ze kupa kasy poszła a efekt mi sie osobiscie zbytnio nie podoba , wczorja po skreceniu i założeniu wygladał tak jak sobie wyobrażałem tylko ze na prostej drodze tarł o opony wiec d.upa
daj ranty o 0,5" węższe, opony 185/45 z przodu możesz zaklepać parapet błotnika od nadkola no i przydał by się twardszy zawias wtedy można by zejść niżej na pewno Może nie będzie tak szerokich rantów ale efekt większej gleby nadrobi to i będzie lepiej
Jeździłem na takim gwincie i był dość miękki, 2" na przód w polo to duzo, ja mam 1,5" i przy zaklepaniu błotników jest w miare OK tylko ze mam twardszy zawias, natomiast z tyłem juz nic się nie da zrobic
ja bym wolał zmienić ranty z przodu 1" z tyłu 1,5" i dać 185/45 niż naciągać nadkola
przy ocieraniu o opony możesz liczyć komplet opon na sezon
ogolnie nie jest zle, na real pewnie lepiej to wygląda fakt kola szerokie to i nie siądzie za wiele albo zmiana felg, zmiana rantu lub poszerzanie
Ja bym jednak chyba ranty zmienil poszerzenie w polo mi nie podchodzi
sprawa wyglada tak ze nie tyle kasy wydałe mna ranty zeby je teraz zmieniac ;-) ... jak bede chcial to bede poszerzał nadkola , na zywo wyglada inaczej , lepiej