[9N3] Dezynfekcja klimatyzacji

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marek66
Newbie
Newbie

[9N3] Dezynfekcja klimatyzacji

Post autor: marek66 »

Witam wszystkich forumowiczów !
Mam pytanie na temat dezynfekcji czy też inaczej odgrzybiania klimatyzacji. Wiem , że są środki które trzeba zastosować bezpośrednio na parownik a najlepiej zrobić to przez otwór odprowadzający wodę z tego właśnie parownika . Czy ktoś z forumowiczów może to już wykonywał samodzielnie i może mi powiedzieć w którym miejscu mam szukać tego właśnie otworu ?
Ponoć znajduje się on gdzieś w okolicy ściany grodziowej ale nie mogę go zlokalizować . Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich forumowiczów !
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

niekoniecznie w parownik tym pryskasz, kup jakiś dobry środek do dezynfekcji klimy coś zaczynającego się od 50 zł
tam jest nalepka wszystko pięknie wytłumaczone, dasz sobie rade na bank! :thumbsup:
civic r18a2/407 1,6 HDi
m
marek66
Newbie
Newbie

Post autor: marek66 »

Tego typu środki to pół środki w moim przypadku moja klima wymaga ingerencji na sam parownik bo właśnie tam rozwinęły się grzyby i innego rodzaju żyjątka które wydzielają okropny zapach , wiem że specjalistyczne serwisy w ten właśnie sposób odkażają klimatyzację nie licząc ozonowania czy innych zabiegów wykonywanych za pomocą wyspecjalizowanego sprzętu. W poprzednich samochodach wykonywałem to samodzielnie pryskając na parownik dobrej jakości środek i to dawało efekt spokojnie na rok czasu ale trzeba się do tego parownika jakoś dostać i tu jest właśnie problem i stąd moje pytanie .
Y
Yasiek
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Yasiek »

marek66
Ja byłem w kwietniu w ASO właśnie na wiosenno/letnim przeglądzie klimatyzacji i z odgrzybianiem zapłaciłem 130pln. I zapaszek limonki mi walił przez tydzien jeszcze :oki:
Obrazek

Był Future_x a teraz jest Yasiek ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”