jako świeżak w dziedzinie Polo mam do was kilka pytań. W kwestii technicznej mechanika jest mi znana w stopniu...amatorskich. Od lat zajmuję się Audikami (modele B2). Także gruba VAG jest mi bardzo dobrze znana. Nie mniej jednak Polo od 80/90 B2 czy B3 sporo się różni. Poniżej zapodam kilka zdjęć jak auto wygląda a potem pytania...

1. Potrzebowałbym rozpiski, schematu elektrycznego wiązki silnika, oświetlenia oraz do samej deski rozdzielczej.
2. Schemat rozkręcania deski rozdzielczej.
3. Jak wygląda sprawa podłączenia przednich lamp dodatkowych.
4. Czy było kilka rodzajów pająków przy kierownicy (wiem że są bliźniacze z Audi B2 - mam taki ale czy na bank pasują wtyczki?)
5. Jak zdjąć zderzaki bez większej szkody.
6. Jak wygląda kwestia mocowań wahaczy - do budy czy do wózka
7. Czy na obecny wózek mogę posadzić np. silnik 1,8 lub ewentualnie jakie silniki mogę posadzić bez większych przeróbek? (pod względem wózka, półosi, przegubów i kolumn)
8. Czy jest możliwość adaptacji przednich kolumn od Golfa II lub od Passata B2?
9. Jakie skrzynie pasują na tą budę?
Pytania może są tendencyjne i pewno porozrzucane po forum ale przydałaby mi się taka kompleksowa odpowiedź. Dodam że auto wyglądem będzie jak najbliżej serii (poza glebą i kołami), silnikowo 1,3 na digifancie lub jeśli nie będzie większych problemów to 1,6-1,8V najlepiej na gaźnikach (dwa Webery 34/36 docelowo)