red GTI by wojtas

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

Acadaptor myślałem :D ale na razie się wstrzymałem bo podsufitka tez by musiała być ciemniejsza, temat wnętrza jest nadal otwarty ;)

Paffcio myśle żę taki jak na samym początku planowałem czyli ori srebro, jednak proszek nie daje takiego polysku i głebi koloru jak akryl i dlatego tak to wygląda na fotach, w realu błyszczy sie bardziej i lepiej to wygląda
Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: forteller »

Dajesz dajesz z ori kolorem na felgach! :grin:

No i jak nie lubię znaczków na czarno, tak tutaj pasuje bardzo dobrze :oki:
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote="forteller"]Dajesz dajesz z ori kolorem na felgach! :grin: [/quote]

z tym kolorem to nie wiem jeszcze do końca, bo moje mi sie podobaja na zywo tylko na fotach ten kolor jest taki nijaki, ogolnie moze sie nad lepszym kołem pomyśli zobaczymy :grin:

a co do autka to ostatnio sie troche działo z nim dobrego, wyjąłem z kolega skrzynie żeby w końcu ogarnać to cykanie 2 biegu na zimnym oleju. I tak żeby sie nie rozdrabniac zakupilem pierścienie blokujące synchronizatora pierwszego, drugiego i trzeciego biegu oczywiscie nówki z aso:
ObrazekObrazek
do tego jeszcze ori uszczelniacz wybieraka i olej:
Obrazek
skrzynie robił mi Stanisław Witkowski z Lublina, tak dla informacji.
polo stało tak przez ponad tydzień:
Obrazek

jak juz skrzynia byla w warsztacie wziąłem sie za ogarnianie rozrusznika bo ostatnio zdarzało mu sie zawyć po odpaleniu praktycznie za każdym razem. został rozebrany ,wyczyszczony w ropie , wsadzilem nowe tulejki i wszytko elegancko przesmarowałem
Obrazek
wsadziłem tez nowy bendiks boscha ,choć stary nie był powodem tego wycia.
Obrazek

teraz nie dość, ze nic nie wyje po odpaleniu to praca rozrusznika jest o wiele cichsza :D

jeszcze wymienilem taka gumkę przy mechanizmie zmiany biegów, stara była przerwana i gniazdo kulki przegubu nie bylo wypełnione cale smarem i czuć było delikatne luzy na drążku zmiany biegów,teraz jest wszystko złożone na smar ,szczelnie w tej gumce i drążek chodzi dużo precyzyjniej na boki
Obrazek

w trakcie dlugiego czekania na części z aso wyczyściłem z rdzy półosie i pomalowalem hammeritem
ObrazekObrazek
przeguby wewnetrzne dostały nowe ori uszczelki i smar.

a teraz wracając do skrzyni pan który ją robił nie stwierdził na niej żadnego zużycia które by mu sie w oczy rzuciło, wiec naprawa polegała tylko na wymianie pierścieni które mu dałem ze skrzynia, delikatnie sie zmartwilem gdy to uslyszalem że nie widać zużycia i wymiana może nic nie zmienić, na szczescie niepotrzebnie :cool2: Teraz skrzynia chodzi idealnie, żadnych odgłosów przy zmianie biegów,płynnie i zdecydowanie .Jestem mega zadowolony teraz z jazdy i polo jest w tym momencie 100% sprawne :oki:
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

ASO VW =mistrz w zdzieraniu klienta. taka oto rureczka plastikowa:
Obrazek

na schemacie numerek 1C :
Obrazek

koszt 97zł :eek: :banghead:

no nic, ale teraz mam dodatkowe chłodzenie skrzyni tak jak być powinno :beach:

we wtorek też polowka dostala konkret mycie i woskowanie całości wraz z wnękami i uszczelkami( mega dobry efekt na gumach i plastiku) takim środeczkiem:
ObrazekObrazek

EDIT: pomimo że moj zestaw hertz hsk gra przyzwoicie, od jakiegoś czasu zastanawiałem sie nad dołożeniem suba, bo jednak brakuje tych najniższych tonów. Wybór padł na nowy głośnik pioneer TS-W309D4 ze względu na to że miałem już do czynienia i słuchania z glośnikiem pioneera i jego charakterystyka była dla mnie odpowiednia, szczegolnie pasmo przenoszenia od 20Hz. Bedzie on zasilany wzmacniaczem jbl GTO 2000, zmostkowanym na jeden kanał 2ohm, do tego kondensator Dietz 21001. Głośnik będzie siedział w skrzynce zamkniętej o odpowiednim litrażu.Tutaj daje po kolei fotki zestawu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

audio gra i buczy :)
ObrazekObrazekObrazek

tutaj kilka fot z rozbiórki pod okablowanie:
ObrazekObrazekObrazek
kabelek od zasilania poszedł ori otworem w przegrodzie nad potencjometrem przyspieszenia tam gdzie w wersjach z przepustnicą na linke szła linka (prawdopodobnie :crazy: ) także bez niszczenia czegokolwiek :-D
Obrazek
pod wykładzina bagażnika znalazłem ori singielek UB40 :cool2:
Obrazek

spróbowałem tez wyciągnąć trochę wgniecenia na progu. Nie chciałem tego robić inwazyjnie czyli bez spawania i dziurawienia czegokolwiek i zanabyłem taki zestawik:
Obrazek
tak było przed:
Obrazek
w trakcie:
Obrazek
po pierwszym wyciągnięciu:
Obrazek
po około 2 godzinach zabawy:
Obrazek
Obrazek
według mnie poszło sporo tego wgniecenia jak na taki plastikowy bajer, jeszcze popracuje na tym progiem, ale muszę skonstruować wytrzymalsza pszylepke bo te trzy z zestawu niestety były za słabe i się połamały.Jak już będzie wyciągnięte odpowiednio pójdzie na to szpachla aluminiowa i całość konserwacji i powłoki lakierniczej na progu będzie poprawiona bo po 10 latach sporo zostało wypłukane przez wodę lecącą spod kół przednich.

pozdro
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

coś się dzieje w temacie ?

ps. Wojtek, tak przypadkiem trafiłem na to zdjęcie, całkiem fajnie wyglada

Obrazek
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

nie jest źle, ale ja jednak zostanę przy czarnym plastiku, co do polo to trochę sobie poćwiczyłem na masce polerkę:
https://picasaweb.google.com/wojtasllb/ ... directlink
resztę auta zrobię kiedyś jak będę miał czas, ale ogólnie po nałożeniu na całość colli'ego jest efekt zadowalający, nagrałem jeszcze żeby pokazać kropelkowanie http://www.youtube.com/watch?v=G3z7uKwp_f0

jutro jadę zrobić przegląd ,chociaż kończy mi się w grudniu dopiero, ale wyjeżdżam w końcu na wyspy wiec do grudnia raczej autem nie zjade stamtąd. Będę tez musiał zapodać starlity bo niestety dwa komlety koł sie nie zmieszcza do polowki :-(

EDIT: jednak spakowałem komplet zimówek na pokład :-D
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Pokaż foto jak wygląda ten specyfik :)
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Ta wginiote na progu sproboj sie udac do jakiegos kolesia mr wgniotka cyz cos bo jesli tym sprzetem poszlo to powinni ci to bez problemy wyciagnac ze sladu nie bedzie.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote="pawellini"]Pokaż foto jak wygląda ten specyfik :)[/quote]

masz na myśli pastę polerska jakiej użyłem? jeśli tak to użyłem mleczka polerskiego z 3m niebieski korek,czyli najdelikatniejsza opcja i pad profilowany z 3m czarny, oczywiście przed robota wyglinkowałem całe auto glinką BH

TOFIK_6n2 poszło tyle co widać ale sie połamały te grzybki plastikowe z dingkinga wiec blacha nie jest za miekka, ale pewnie w profi zakladzie jeszcze dało by sie to ogarnąć i pewnie się za tym rozwiązaniem rozejrzę tutaj na wyspach,
pozdro
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rzezin »

[quote="wojtasllb"]rozejrzę tutaj na wyspach[/quote]

w UK jesteś, tak?
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

tak jestem w UK od czwartku ,a to mój nowy garaż :) Obrazek
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rzezin »

jak byś chciał się styknąć to daj znać, coś rozkminimy ;) chetnie obejrzał bym na żywo
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

rzezin pw kolego dostałeś ;) ,pozdro
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

dla rozrywki mam dla was filmik sklecony przez mojego nadwornego producenta z nigdy nie użytych materiałów nakręconych w zeszłe wakacje jeszcze na springach -45/45 przed polerką kloszy i renowacja bbs'ów. miłego oglądania:
http://vimeo.com/30157891
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”