światła dzienne - co źle podłączono

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
michu0412
Newbie
Newbie
Kontakt:

światła dzienne - co źle podłączono

Post autor: michu0412 »

witam kupiłem światła dzienne wraz z przekaźnikiem dałem to do zrobienia koledze który niby się na tym zna, jak się okazało podczas przeglądu nie jest to do końca tak jak powinno być. Światła dzienne zapalają się wraz z uruchomieniem silnika gasną podczas włączenie świateł mijania ale podczas gdy są zapalone mijania i włączy się drogowe świecą się też światła dzienne. Mam pytanie co jest źle podłączone.
v
vwmaniak
Newbie
Newbie

Post autor: vwmaniak »

Może masz jakieś spięcie lub kostki źle podłączyłem tzn światla mijania z drogowymi i na odwrót.
Awatar użytkownika
kuchar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kuchar »

Wyłaczenie świateł dziennych powinno nastąpić już po włączeniu pozycyjnych. Koleś podłączył Ci sterowanie pod kabel od mijania a nie od pozycji.
m
michu0412
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: michu0412 »

[quote=""kuchar""]Wyłaczenie świateł dziennych powinno nastąpić już po włączeniu pozycyjnych. Koleś podłączył Ci sterowanie pod kabel od mijania a nie od pozycji.[/quote]
wg schematu dołączonego do przekaźnika i świateł tak było że pod mijania.
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

michu0412 z mojego (małego) doświadczenia powiem Ci, że są dwa "sposoby" których używają firmy do odpowiedniego sterowania światłami dziennymi. Jedne zapalają się automatycznie po uruchomieniu silnika (bo mają czujnik wzrostu napięcia na akumulatorze) a inne są podpięte pod odpowiedni przewód od stacyjki - najczęściej ten od rozrusznika (ale mogę się mylić).

Natomiast wyłączanie jak już wcześniej napisano zawsze jest takie samo - poprzez dodatkowy przewód poprowadzony do przełącznika. Dlatego musisz zmienić to podpięcie i będzie po sprawie :)

A na kolegę się nie denerwuj - każdy coś może popsuć :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

@kuchar ma rację
pewnie ma być tak jak u mnie :)
http://imageshack.us/photo/my-images/580/01037.jpg/
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”