[9n] Kłopot z immobilizer - PILNE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Kłopot z immobilizer - PILNE

Post autor: Kwasny »

Witam.
Mam problem z immobiliserem i nie wiem jak się do tego zabrać, już tłumaczę mój problem- mam kluczyki scyzoryki, a od wczoraj zaczął się problem jak próbowałem zapalić auto włączała mi się ikonka auta z kluczykiem i auto zapaliło i zgasło, ale za chwilę normalnie zapaliło i kontrolka zgasła, dziś jest już o wiele gorzej kontrolka nie chciała prawie zgasnąć, ale tak po 30 min prób dwoma kluczkami zapaliło autko, i tak za każdym razem jak tylko go zgasiłem, wreszcie jak udało mi się dotrzeć do domu, próbowałem zapalić ponownie i autko zapaliło mi na świecącej kontrolce, zgłupiałem już kompletnie co się dzieje. Proszę o szybką pomoc bo za tydzień jadę w trasę 600 km.
Z góry dzięki za pomoc.

Drodzy Państwo, zgłupiałem już całkowicie, poszedłem niedawno do garażu, przekręciłem kluczyk i autko normalnie zapaliło, zarówno na jednym jak i drugim kluczyku, już sam nie wiem co jest przyczyną.
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Najczęstszą przyczyną problemów z immo jest brak styku w wtyczce przy cewce wokół stacyjki, lub wtyczce przy zegarach.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Dzięki za odpowiedź :piwo:
Dziś autko zapalało normalnie, za to zatarły się wycieraczki :banghead: w czasie jazdy do pracy w deszcz, ale na szczęście udało mi się je reanimować.
To jak mam się zabrać, za sprawdzenie styków, bo nie mam pojęcia jak to wygląda, będę wdzięczny za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”