[9N3] Czujnik świateł (mijania/kierunkowskazy) 2006

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
darryb
Newbie
Newbie

[9N3] Czujnik świateł (mijania/kierunkowskazy) 2006

Post autor: darryb »

Czesc
Mam problem z czujnikiem swiatel i czesto mi sie zdarza zapomniec wylaczyc je bo po otwarciu drzwi nic nie brzeczy ;(
Gdzie to ustrojstwo jest i czy mozne go samemu wymienic?
Pozdrawiam
D.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Mylisz pojecia, nie ma czegos takiego w polo jak czujnik swiatel. Jezeli chcesz gong przypominajacy to masz to fabrycznie, chyba ze cos sie popsulo. Gong jest w w zegarach. Dziala gdy otwierasz drzwi i masz pokretlo w pozycji różnej od 0.
d
darryb
Newbie
Newbie

Hej
Dokladnie chodzi mi o ten "gong" ktory byl ale od pewnego czasu go nie ma.
Jezeli jest w zegarach to czy mozna go samemu wymienic bez "pomocy" serwisu?
Pozdrawiam
D.
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

A krancowke w drzwiach masz dobra? Bo mi bardzie jpodchodzi ze masz uszkodzony czujnik otwarcia drzwi kierowcy znajdujacy sie w zamku. Jak otwierasz drzwi to komp tego nie widzi i nic nie brzeczy
[size=12px][/size]
A
Anonymous

jezeli mialby uszkodzona krancowke to oswietlenie wnetrza nie zapaliloby mu sie, wiec musialby to sprawdziwc w 1 kolejnosci. Ale gdziesna forum juz czytalem ze komus brzeczyk sie popsuł.
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Oczywiscie ze brzeczyki sie psuja, ale krancowki drzwi tez nie mozna przeoczyc jakby co. Z drugiej strony nie wiem czy ten jego model pokazuje na zegarach, na fisie ktore drzwi sa otwarte?
Bo wiesz znajomy kiedys sprawdzal krancowke w pasku, to mnie rozlozyl na lopatki. Wieczorem otworzyl auto z pilota i swiatlo we wnetrzu sie zapalilo i zaraz otworzyl drzwi. Patrzy i mowi "no swieci to krancowka dobra" :shock: :rotfl:
[size=12px][/size]
d
darryb
Newbie
Newbie

Dzieki za szybka reakcje
Niestety (lub stety) koncowka jest OK bo wew. swiatlo sie zapala jak otworze drzwi - chociaz szczerze nie wiem gdzie on jest :(
Tak wiec chyba jednak "gong" wysiadl -czyli ponowne help
D.
A
Anonymous

Gong jest w zegarach. Musisz zdemontowac zegary, sa 2 drogi, albo uda ci sie wycisnac go bez zdejmowanian kierownicy albo wyciagasz poduszke i kierownicae i potem klapke na dole i zegar.

Krancowka jest gdzies w zawiasie prawdopodobnie, albo przy zamku, ale w to wątpie.
d
darryb
Newbie
Newbie

Oki
Ale moge go normalnie odlaczyc czy jest przylutowany?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”