jeśli chodzi o alana 109 , trzy lata i jeszcze śmiga nadal u syna może nie wady a braki; FM[ za granica nie przydatne] ,automatycznego wyciszenia szumów, TTI 771 - po roku sprawuje się bez zarzutu , wszystko zależy ile chcesz wydać na radio i co po nim oczekujesz , antena jest ważna nie polecam HUSTLER IC100 lubi pić wodę i są problemy , a jeśli chodzi o szumy to trudno ich uniknąć w100% , trzeba się zastanowić jakie funkcje są nam potrzebne , PREZYDENT wiadomo ale cena jak dla mnie za drogi i za dużo funkcji których i tak nie będę używał .
Za takie pieniądze radio? I to z anteną?
Nie ma co wybrzydzać - działać będzie.
Z kolei nie ma co oczekiwać super parametrów, to sprzęt klasy "kuchennej". Bierz te które w zbliżonej cenie odpowiada Ci wyglądem.... :piwo:
Tutaj masz link co do ciekawej opinii do anteny presidenta http://www.cb-radio.info.pl/sklep/anten ... d,490.html osobiście mam podróbę tej anteny (sunkeraCB119 [z alanem109]), z moich doświadczeń zauważyłem że jej wadą jest ograniczone nadawanie, odbiór ok 10 km. W presidencie może być trochę lepiej ale nie za dużo.Na antenie nie oszczędzaj kup sirio ml 145 i nie będziesz tego żałował.
Za tą cenę radio jest całkiem, całkiem; wada to plastikowa obudowa i głośnik do niej zamontowany. :hello:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 10:56 przez qbeq, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki koledzy! Niestety budżet na cb mam ograniczony i wybór padł na alana z antena sirio. Akurat w tej chwili jestem w radomsku i tutaj ten zestaw znalazłem w bardzo dobrej cenie więc jutro będę się już cieszył nowym mobilkiem teraz jeszcze tylko kwestia zestrojenia odbiornika z antena...
MIESZALNIA TYNKÓW I FARB ELEWACYJNYCH "ANDRUŚ"
DYSTRYBUCJA --> STRZELIN/WROCŁAW www.tynki-elewacyjne.pl