[9n] Wymiana calego środka na kremowy, POLO - a POLO SEDAN

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Wymiana calego środka na kremowy, POLO - a POLO SEDAN

Post autor: gall_anonim_3 »

Mam pytanko, które plastiki, mogą nie pasować do normalnej polówki z Polo 9n sedna, tutaj podsyłam link do tego wnetrza http://moto.allegro.pl/fotele-kanapa-sr ... 72576.html, wydaje mi się, że problem moze być tylko z tylnimi słupkami, chodź nie wiem, dlatego prosze o radę !!!!
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam.
Zdecydowanie tapicerka tylnych drzwi nie będzie pasować. Na oko widzę, że są inne kształty. Podsufitka też jakaś inna, bo nie ma miejsca na lampki dla pasażerów z tyłu. Na pewno nie podejdą też wszystkie plastiki tylnej części auta - słupku i progi.

W zasadzie to wydaje mi się, ze pasowałyby tylko fotele, tunel środkowy, przednie słupki, rączki, te klapki przewcisłoneczne i tapicerka drzwi przednich - do wersji 5D oczywiście.
b
brati85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brati85 »

http://allegro.pl/vw-polo-5d-2002-2009- ... 31630.html
trochę droższy zestaw ale powinien pasować do twojego woziku. Przed ewentualnym zakupem lepiej pogadać ze sprzedawcą o tym, czy na 100 % będzie pasować.
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gall_anonim_3 »

Dziękiówa za link;] jakoś nie mogę ogarnąć allegro i ciężko mam ze znalezieniem innych aukcji z kremowym wnętrzem. Jeśli chodzi o tamto wnętrze z sedana, to poszperałem w Internecie i jedyne co nie pasowało by, to dwa tylnie słupki, jeśli chodzi o podsufitkę to, podeszła by (fakt nie ma miejsca na tylnia lampę pasażerów, ale to ze względu na to że w standardzie tego nie było) Jeśli chodzi o drzwi to faktycznie wyglądają inaczej, ale kształtem się nie różnią. Poprosiłem faceta, żeby podesłał mi więcej fot i musze przyznać, że tamten środek jest strasznie zaniedbany, dlatego nie warto brać tego zestawu. Ja teraz będę malował auto na ciemny kolor, dlatego chce właśnie zmienić środek, już nie mogę się doczekać, kiedy pokaże na forum, całość mojego autka po modyfikacjach.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

na 200% nie podeszły by też tylne drzwi. Mam auto 5 drzwiowe i widzę, że drzwi w sedanie są tak jakby dłuższe. Koniec drzwi w Hatchbacku jest zaokrąglony, a tu w sedanie jest na ostro.

Żebym nie był gołosłowny:
ObrazekObrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote="gall_anonim_3"] Ja teraz będę malował auto na ciemny kolor, dlatego chce właśnie zmienić środek[/quote]
pewnie będzie to robiło robotę, aleee..... taka jasna tapicerka będzie strasznie trudna w utrzymaniu :-D
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
l
lopez89
Początkujący
Początkujący

Post autor: lopez89 »

Witam, ja w swoim polo właśnie mam od oryginalności taką tapicerkę. Wbrew pozorom jest łatwa w utrzymaniu. Autko mam od roku i do tej pory stan wyglądu jest rewelacyjny. Nawet plastiki które są przy progach daje się ogarnąć. Od czasu do czasu przeczyszczę nawilżoną chusteczką i podczyszczę preparatem do plastików i wyglądają jak nowe :). Słyszałem też o możliwości spryskaniem jakimś preparatem do tapicerki, który chroni przed zabrudzeniami - coś na zasadzie obrusów na które ktoś Ci coś wyleje i nie wsiąka, a zostają kropelki które można ściągnąć lub wysuszyć chusteczką. Ogólnie polecam taką tapicerkę w kremie rewelacja :good: .
Niemieccy inżynierowie kolejny raz zadziwiają świat, gdy dochodzi do projektowania samochodów. :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”