Mam problem z diagnozą problemu, w POLO 1,4 97' coś stuka w zawieszeniu w przednim, jest to takie jakby coś się bujało i się obijało głucho, po wertepach puka mocno, przy jezdzie po asfalcie wystarczy gdy są pofałdowania pojawia się stuk jak gdyby cos sie obijało w przód potem w tył, na gładkiej nawierzchni cisza i wszytsko ok, byłem w warsztacie sprawdzili wszytskie gumy niedawno byly wymieniane drązki i gumy wachaczy, mówią ze jest bardzo dobrze nie ma luzów, ze moze maglownica, juz nie wiem co to, w zakręcie tez puka czyli chyba nie zebatka maglownicy i jestem w kropce, wspomagania nie mam...
Panowie a jak zdiagnozować stuki amortyzatora, poskakać po błotniku i będzie stukac czy jechać do zakladu i kazać im to oglądac ? Te stukida się wyczuć w pedałach podlogi, czyli lewy amortyzator ?
Witam, pisałem to w innym poście ale tu też napiszę. Mi także stukało coś w przednim zawieszeniu szczególnie gdy wjeżdżałem na jakąś nierówność i na dodatek przy skręcaniu kół w lewo było słychać takie zgrzytanie. Okazało się, że była poluzowana jedna ze śrub trzymających silnik do ramy auta. Dokręcili i jest ok.
Byłem dzisiaj w inszym punkcie napraw, przejechalismy sie zdjęli prawe koło i okazuje się ze przyczyną pukania jest maglownica, podobno w maglownicy jest jakas tulejka która oddziela drązek od obudowy maglownicy, okazuje się ze u mnie nie ma tej tulejki i drązek (tez zębaty po ktorym jezdzi zebatka kierownicy) obija się w maglownicy w sumie chyba na samym koncu i tak sobie lata i puka... no i ciekawostka jak to sie stalo ze nie ma tam tej tulejki separujacej bo na drazku jej nie ma... kazali mi kupic cała maglownice uzywke albo cos podrobionego, zastanawiam sie czy tego nie mozna naprawic, jakim cudem zginela tulejka i nie ma jej wiszacej dyndajacej na drazku rozpadla sie czy co ? z czego to jest zrobione mozna kupic takie cos, jak to wyglada W kwestii przypomnienie POLO nie ma wspomagania.
Witam ja mam taki sam problem w golfie 3 tylko ze ja mam wspomaganie... nigdzie nie potrafiono mi powiedziec dlaczego mi wali... rozebralem aby drazki wymienic i zwrocilem uwage ze z jednej strony jest tuleja a z drugiej nie. Obydwie gumy na drazku wywalone byly tuleja sie rozsypala i wpadla gdzies ;p
Co do Tuleji to nigdzie takiej nie dostaniesz... Nowa maglownica Cie czeka...