liczniki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

liczniki

Post autor: zielony_fr »

witam, mam pewien problem od 2 h probuje naprawic zegary ktore popsulem na wlasne zyczenie... a mianowicie swieci mi kontrolka poduszki poprzez spalony sensor i tak wpadlem na pomysl zer wykrece zarowke lecz po rozebraniu zegarow ukazaly sie diody wiec chcialem ja zamalowac... i na zegarach po stronie predkosciomierza jest taka biala puszeczka rozebralem ja i ukazaly sie tryby... problem polega w tym ze raczej poprawnie to skladam czyli te tryby a predkosciomierz nie dziala :( pomocy :(
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

jeżeli dobrze myślę to rozebrałeś silniczek krokowy odpowiedzialny za prędkościomierz. Obstawiam że już nie zadziała, bo to dość delikatne urządzonka.
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

To fajnie... w takim razie moje drugie pytanie... liczniki od innego polo jesli bede kupowal na co patrzec...czy tylko i wylacznie na skale predkosciomierza?? czy cos jeszcze?? Zauwazylem ze zegary na allegro maja inny tyl niz moje chociaz z przodu niczym sie nie roznia... aha i czy podejda zegary z lupo?? takie biale...
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Podejdą zegary z Lupo. Skala też nie ma znaczenia. Możesz kupić np. zegary z GTI lub 16V 101KM (do 240km/h). Podejdą nawet te czarne z Arosy po lifcie :) Tylko z nimi już potrzeba lekkiego modzenia.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

wazne zeby mialy takie same mocowania. no i obrotek .
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

Ogladajac zegary z lupo zauwazylem ze maja miejsce tylko na jedna wtyke a te w polo na dwie wiec nie wiem jak to jest?? Tylko i wylacznie na obrotomierz mam zwrocic uwage?? Jesli skala predkosciomierza bedzie na 240 a nie tak jak u mnie na 220 to nie bedzie oklamywal??
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

nie nie bedzie oklamywac;) a obrotki masz dwa rodzaje. od diesla i od benzyniaka.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”