Witam, mam na imię Łukasz i chciałbym zaprezentować swoje auto jakim jest VW POLO 6N:)
SILNIK: 1.4 16V AFH
UKLAD DOLOTOWY: seria.
UKLAD WYDECHOWY: wycięty katalizator + końcowy, środkowy TDI
ELEKTRONIKA: el. lusterka, szyby.
ZAWIESZENIE: Air Ride.
UKLAD HAMULCOWY: seria.
BODY-KIT: Wygładzone zderzaki, usunięte emblematy, clean look
KOŁA: BBS RT 8x16(165/45r16) 8.5x16(195/40r16)
CAR-AUDIO: Alpine 9885R - Rainbow MPA 4.75
Modyfikacje:
* Swap z 1.4 8V 60KM na 1.4 16V AFH 100KM
* Polerowany sportowy kolektor wydechowy 4-2-1
* Środkowy+ końcowy wydech TDI ( 2cale)
* Air Ride przód/tył
* BBS RT 8j / 8,5j 16"
* Opony 165/45r16 , 195/40r16
* Wygładzone zderzaki, klapka paliwa
* Klamki zewnętrzne Audi A6
* Usunięte wszystkie emblematy oraz listwy boczne
* Dokładka 6n2 GTI
* Kierownica skórzana 6n2 GTI
* Camber tylna oś
* Kompletne wnętrze skórzane Recaro Colour Concept Black
* Clean look
* Zegary Golf MK4
* Tunel + ręczny + kierownica Polo 6n2
* Gałka Skoda Octavia II
* Rozpórki przód + tył
* Nowy lakier
* Podcięta podłużnica
* Lampy tylne Polo 6n2 JAPAN
* Lampy przednie In Pro
* Króciec z korkiem na wężu chłodniczym zamiast zbiorniczka wyrównawczego
* Lusterka zewnętrzne Polo 6n2 (oba małe)
* Listwy dachowe 6n2
* Poszerzone tylne błotniki
* Lotka Zender (wklejona inaczej niż wszystkie, wedle mojego "widzimisie" na styl a'la JDM)
* Listwy dachowe, trójkąty lusterek, grill, podszybie, pas przedni, serwo hamulcowe, skrzynia biegów, osłona silnika, osłona paska rozrządu, łapy silnika polakierowane na czarną perłę
SEZON 2012

Niestety Polo nigdzie sie nie pokazało... W drodze na VW Manie na Autobanie wywalił mi silnik i wróciłem na lawecie - 15km od Pruszcza Gdańskiego - 160km od domu... Usterka została szybko zdiagnozowana - odkręciła się panewka i wał wywalił dziure w bloku... Jako że komora była pusta postanowiłem ją ogarnąć korzystając z okazji, pomysłów było dużo, miało być w bieli, miało być w czerwieni, a wyszło w kremie...

SEZON 2013
Zmiana felg, pomysłów było dużo, jednak w ostatniej chwili trafiły się O.Z Fittipaldi od ZbiFa. Na tył trafiły 2' ranty, całe koła zostały wypolerowane a śrubki pochromowane...

Auto było złożone, miał byc koniec prac na ten sezon, jednak polo trafiło do blacharza gdzie miało mieć usuniętą rdzę z błotników i progów, skończyło się nieco inaczej...
Zaklepane błotniki z tyłu, wygładzone oba zderzaki, pod maską wrócił oryginalny lakier, pochowane wszystkie kable, zaspawane i wyrównane wszystkie nierówności, dziury i śrubki, pas przedni również wygładzony, serwo, poduszki silnika, skrzynia biegów, pas przedni, filtr powietrza pomalowane w czarną perłę.
Vag Event 2013

STS Tuning Show 2013

SEZON 2014
Przygotowania do sezonu:

Poskładane