Czy felgi 6jx14 o ET - 38 podejdą do 6N ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
borawsky
Newbie
Newbie

Czy felgi 6jx14 o ET - 38 podejdą do 6N ?

Post autor: borawsky »

Witam
Zakupiłem felgi ATS 6J14 ET38. Mam więc 2 pytania.
1. Czy nie będą mi obciarały opony 185/55 R14 na tych felgach ?
2. Otwór centrujący jest minimalnie za mały jakieś 0.5 mm - podobno jeździły na golfie 3 czy faktycznie średnica piasty w golfie różni się od tej w polo ? ?
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

1.Nie bedzie ocieralo na 100%
2.Standardowy rozmiar otworu centrujacego w polo to 57,1mm, w golfie powinien byc taki sam.
Awatar użytkownika
borawsky
Newbie
Newbie

To nie mam pojęcia skąd sięnabrały te felgi :). Nie wchodzą do końca na piastę - muszę troszkę podszlifować otwór.
t
tajpej

Post autor: tajpej »

ja mam ET 45 i opony 185/60 R14 i nic nigdzie nie trze więc i tobie nic nie będzie tarło a co do otworu pilnik pomoże :grin:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

ja mam felgi 6.5jx15 i opony 195/45/15 i tez nic nie obciera wiec twoim rozmiarem nie musisz sie przejmowac :-)
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

z tym szlifowaniem to trzeba ostrożnie ale paier do łapy i piaste też przeleć i jak nadal będzieśż miał problem to chyba zostaje tylko frezik

ja mam 6x14 et 35 plus dystans 5mm dali mi perscienie tak właśnie na 0,5mm luzu i jak sie kulałem na autobanie to miałem bicie wzdłużne czyli biły przy zmianie pasa i do toczyli mi pierscienie z alu i jest git

ale musze ci powiedziec ze każda piasta miała delikatnie inny wymiar to spróbuj dopasować felgi do kazdej piasty
Awatar użytkownika
borawsky
Newbie
Newbie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, chodzi mi głównie o to ET bo na temat opon już czytałem i wiem, że nawet producent to przewidział. Spróbuję poprzekładać felgi, tak jak pisze polokolo może na którąś piastę wskoczy.

ps. może ma ktoś na zbyciu jakieś fajne oponki 185/55/14 ? - potrzebuję jeszcze 2 sztuki
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”