Ile Km na rezerwie ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grzegorz28
Newbie
Newbie

Post autor: grzegorz28 »

Ja robię 100km, od momentu jak wskazówka wchodzi na czerwone pole... mam 1.0 i do 80km/h
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mlody »

[quote=""kolosensei""]
dużo roboty jest z tym żeby to działało? Jak rozpoznać że mam miejsce na ową żarówkę?:)[/quote]

Sa chyba trzy typy zegarow, w jednym napewno nie ma miejsca na kontrolke. Musisz wyciagnac zegary, rozmontowac plastiki i bedziesz widzial czy jest miejsce czy nie na zaroweczke. W najbardziej optymistycznym wariancie wystarczy wsadzic zarowke, w mniej wlutowac diode albo tak jak ja mialem ni chu chu kontrolki nie bedzie :)
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

[quote=""kolosensei""]Kurka a masz Ci los ktoś kupił moją Pole z salonu w styczniu 98' rok produkcji grudzien 97... i bez nowych[/quote]

heh to ja miałem szczęście chyba bo moje polo jest kupione w grudniu a w książce model 98 i mam nowe

a co do tematu to wydaje mi się że trzeba uważać bo mi kontrolka czasami wariuje i nawet po zapaleniu może zgasnąć ale 50 kmów można na luzie robić

czytałem gdzieś ze to jakaś niedopracowana rzecz w polówkach
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mr_raven »

no ja tez mam polo z 98 roku z grudnia i mam nowe zegary gdzie po srodku sie zapala zyd na pomaranczowo :P jak malo jest juz paliwa :P
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""Mlody""]Sa chyba trzy typy zegarow, w jednym napewno nie ma miejsca na kontrolke. Musisz wyciagnac zegary, rozmontowac plastiki i bedziesz widzial czy jest miejsce czy nie na zaroweczke. W najbardziej optymistycznym wariancie wystarczy wsadzic zarowke, w mniej wlutowac diode albo tak jak ja mialem ni chu chu kontrolki nie bedzie [/quote]

To chyba mi się nie chcę :D

[quote=""mr_raven""]no ja tez mam polo z 98 roku z grudnia i mam nowe zegary gdzie po srodku sie zapala zyd na pomaranczowo :P jak malo jest juz paliwa :P[/quote]

ja mam z grudnia 97' ;) pierwsza rejestracja 19 stycznia 1998 :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
t
tajpej

Post autor: tajpej »

ja mam polo z 99 roku czyli ostatnie dni produkcji 6N i jeżeli się zaświeci kontrolka to w baku pozostaje 7 Litrów więc ok 100 Km jazdy bez obaw że braknie paliwka :grin:
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

[quote=""tajpej""]jeżeli się zaświeci kontrolka to w baku pozostaje 7 Litrów więc ok 100 Km jazdy bez obaw że braknie paliwka [/quote]
tak jest, to nawet jest w instrukcji obsługi o tych 7 litrach ale tak jak już ktoś napisał jazda na komorniku to zabójstwo dla pompy (mi już raz zdechła).
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

Panowie zabojstwo dla pompy czyli ze jak, zasysa powietrze zamiast tylko samą benzynke, dobrze mysle? Za bardzo sie nie znam dlatego intryguje mnie to pytanie :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

tak i do tego jeszcze nie jest dobrze chłodzona jak nie ma wystarczająco dużo benzyny, pompa ma być zanurzona w benzynie wtedy jest OK, w innym przypadku może się zatrzeć. Najlepiej jak ktoś ma LPG to wozić troszkę więcej niż rezerwa, czyli kilkanaście litrów.A po co ryzykować, pompa kosztuje około 160 zł
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

[quote=""mr_raven""]ja mam z grudnia 97' pierwsza rejestracja 19 stycznia 1998[/quote]
no to dziwne troche bo od połowy '97 były nowe zegary, delikatnie zmieniona deska, tylna klapa, i pokrywy na silnik :grin:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ja testowalem pare razy az zgasnie bo litrazowalem, ale na szczescie nic mu sie nie stalo, udalo mi sie nawet zatankowac 55 litrow, wciskajac przycisk odpowietrzenia hehe a bak mam 45, wiec 10 litrow weszlo wiecej :szefu:
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""gti21""]no to dziwne troche bo od połowy '97 były nowe zegary, delikatnie zmieniona deska, tylna klapa, i pokrywy na silnik[/quote]

w Variacie też? :)
Kedy ?

Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

[quote=""kolosensei""]w Variacie też?[/quote]
niedoczytalem że to Variant. To w Variantach była zmiana w 200 roku dopiero na nowy srodek od 6n2
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""gti21""]kolosensei napisał(a):
w Variacie też?

niedoczytalem że to Variant. To w Variantach była zmiana w 200 roku dopiero na nowy srodek od 6n2[/quote]

no własnie i tu pies pogrzebany :) dobra ale już nie offtopujmy;)
Kedy ?

P
Przemas
Newbie
Newbie

Post autor: Przemas »

jak w mojej poloweczce wskazowka pokazuje ze jezdze juz na rezerwie to pojezdze jeszcze z paredziesiat km ale potem od razu na stacje paliw ;) tak zeby bylo bez ryzyka ;) jakos nie widzi mi sie stanąć na środku ;) :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”