[6N] Padło całkowicie podświetlenie przy wymianie głośników

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Sancez
Początkujący
Początkujący

[6N] Padło całkowicie podświetlenie przy wymianie głośników

Post autor: Sancez »

Panowie mam problem. Dzisiaj wymieniałem głośniki w swoim aucie ( w drzwiach i tweetery) w związku z czym grzebałem przy wszystkich kablach w okolicy bezpieczników i teraz mam problem - padło mi całkowiecie podświetlenie w aucie :/ - zegary, nawiew, drzwi, przełącznik świateł. Sprawdziłem czy to może wina złych styków przy przełączniku świateł, jednak pozycyjne i mijania normalnie się zapalają, a wewnątrz auta nic. Sprawdziłem bezpieczniki poziomo ułożone: 2 i 3 - są wporządku.

Przy próbie załączenia wszystko się zaświeciło, zgasiłem, jeszcze raz zapaliłem było ok, przy trzeciej próbie mrygnęło i zgasło wszystko.

Proszę o pomoc, gdyz jestem w kropce :/
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: bubel69 »

Miałem to samo jak bawiłem się przy radiu, powodem był źle zaizolowany kabel i robił zwarcie w instalacji, i gasł licznik i całe inne podświetlenie. Musisz sprawdzić kable idące od radia/głośników czy gdzieś nie ma rozdartej albo przetartej izolacji
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Ehhh to nie dobrze :/ Czeka zatem skanowanie całych kabli :/ ?
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: bubel69 »

Tam gdzie mieszałeś to niestety tak.
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Co za badziewie, podwójna robota - no ale co zrobić, trzeba szybko ogarnać co nie mi się Polóweczka nie zapali od tego zwarcia czasem :/

Dzięki za pomoc ! :)

edit.

Dzisiaj wyjąłem radio, niestety nadal nic się nie świeciło, także to nie jest chyba wina kabli od radia. Bezpieczniki wszystkie wporządku.

Cały odcinek który jechałem dzisiaj, nie było podświetlenia, potem gdy znów wsiadłem do auta i odpaliłem wszystko, nagle wróciło do normy :| Jakieś sugestie ?

edit.

Niestety nadal problem się utrzymuje, światła mijania i pozycyjne się normalnie przełączają w momencie, gdy wysiądzie już podświetlenie, więc chyba nie jest nic złego z przełącznikiem świateł. Kontrolka airbag ciągle się świeci (do skasowania mam ten błąd), a całe podświetlenie zegarów jest martwe. Przyznam szczerze, że jestem w kropce :niewiem:

Poleciało ostrzeżenie za niestosowanie się do Regulaminu...następnym razem samemu proszę edytować posty.

Toto
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Sprawdz sobie moze regulator jasnosci podswietlenia. Zrob jego obejscie. Moze on jest cala przyczyna tego.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

To jest myśl, dzisiaj postaram się rozebrać przełącznik. Thx, poinformuję o rezulatacie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”