Ile Km na rezerwie ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Ile Km na rezerwie ?

Post autor: mr_raven »

Witam chcialem zapytac ile mozna zrobic km gdy zaswieci sie nam rezerwa w samochodzi chodzi o polo z silnikiem 1,4 z rocznika 1998 z nowymi zegarami ?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

mi srednio 70 wychodzi dalej nie probowałem :D
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

no bo ja zawsze sie boje ze jak sie mi zaswieci żyd to musze odrazu jechac zatankowc bo gdzies stane w drodze nawet jak jezdze po miescie :P
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mlody »

Rezerwa ma 7 litrow, wiec zalezne to jest od spalania Twojej Polowki. Czyli zakladajac ze spali Ci dyche przejedziesz 70 km, lepiej sobie zawyzyc spalanie niz pozniej sie zatrzymac 300 metrow przed stacja :D Mi raz starczylo na 74,6 km :D
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

e dychy mi niespali :P chyba ze po miesice ale niesadze zeby dyche palila napewno cos kolo 7 l po miescie bo na trasie to mi pali kolo 6,5
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Ja tam mam nauczke i nigdy nie robie wiecej niz 50 km na rezerwie :D
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

aha czyli spokojnie moge 50 km zrobic na rezerwie bez zadnych obaw a potem probowac na wlasne ryzyko :P
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Benek »

50 to "na bucie" Tak na prawde to zalezy gdzie widzisz rezerwe w polo bo tam sie "zyd" nie zapala :P niestety jest tylko glupie czerwone pole. Ja zawsze jak mi wskaznik upadnie na sam dol robie jeszcze ze 30km ;)
Moja Pola - German Style Project
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Kolega mr_raven ma juz poliftowa, wiec ma kontrolke. Chyba mniej wiecej w polowie 97 zaczeto wypuszczac z nowymi bodzikami z kontrolka rezerwy. No te 50 km spoko, ale po co ryzykowac i jechac 70 czy 80 :)
Awatar użytkownika
Deska
Swój
Swój

Post autor: Deska »

ja mam 1.6 w 6n i jak mi się całkiem położy po zapłonie to 10 max :) heheh całkiem znaczy, że już sie nie podnosi...
DESKASQUAD WLKP
ElectronicGreen
Patrz w lusterka! W124 Kupe Czyha..
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999 ... 0b13e.html][img]http://images39.fotosik.pl/896/999fb30f
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

w starych zegarach też jest kontrolka, wystarczy tylko włożyć oprawke z żarówką w wolne miejsce zaraz przy wskaźniku paliwa i już się zaświeca ( może nie wszystkie stare liczniki mają te miejsce przygotowane pod żarówke ale już w kilku polówkach się z tym spotkałem, może cięcia w vw były i żarówek nie wkładali :crazy: ).
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""Mlody""]Chyba mniej wiecej w polowie 97 zaczeto wypuszczac z nowymi bodzikami z kontrolka rezerwy.[/quote]

Kurka a masz Ci los ktoś kupił moją Pole z salonu w styczniu 98' rok produkcji grudzien 97... i bez nowych... a wracając do:

[quote=""conan""]w starych zegarach też jest kontrolka, wystarczy tylko włożyć oprawke z żarówką w wolne miejsce zaraz przy wskaźniku paliwa i już się zaświeca ( może nie wszystkie stare liczniki mają te miejsce przygotowane pod żarówkę ale już w kilku polówkach się z tym spotkałem, może cięcia w vw były i żarówek nie wkładali :crazy: ).[/quote]

dużo roboty jest z tym żeby to działało? Jak rozpoznać że mam miejsce na ową żarówkę?:)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
talka06
Początkujący
Początkujący

Post autor: talka06 »

ja mam polo z silnikiem 1,6 i od momentu zapalenia się kontrolki z rezerwą jestem w stanie przejechac ok 65 km :D próbołem he z karnistrem (5litrowym) w bagażniku :D auto z 1998 roku
G
Groszek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Groszek »

Gdy u mnie zapali się rezerwa to spokojnie 60km zrobię - jadąc rozsądnie - raz zrobiłem ok80km i po podjechaniu na stację, zatankowaniu do pełna wyszło, że w baku zostało około 1,3L - więc nie wiem czy 100km bym zrobił (od kilku miesięcy leje 98) - a jeździłem praktycznie po mieście, co innego na trasie - ale niema co przesadzać bo na jednym baku robię około 650-750km co wydaje mi się, że nie jest tak źle.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

tak odnośnie tematu, to chyba niezbyt zdrowe dla pompy paliwa jak się jeździ na rezerwie? :scratch:
u mnie zrobię na rezerwie około 70 km raz testowałem.
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”