Rezerwa ma 7 litrow, wiec zalezne to jest od spalania Twojej Polowki. Czyli zakladajac ze spali Ci dyche przejedziesz 70 km, lepiej sobie zawyzyc spalanie niz pozniej sie zatrzymac 300 metrow przed stacja Mi raz starczylo na 74,6 km
50 to "na bucie" Tak na prawde to zalezy gdzie widzisz rezerwe w polo bo tam sie "zyd" nie zapala niestety jest tylko glupie czerwone pole. Ja zawsze jak mi wskaznik upadnie na sam dol robie jeszcze ze 30km
Kolega mr_raven ma juz poliftowa, wiec ma kontrolke. Chyba mniej wiecej w polowie 97 zaczeto wypuszczac z nowymi bodzikami z kontrolka rezerwy. No te 50 km spoko, ale po co ryzykowac i jechac 70 czy 80
w starych zegarach też jest kontrolka, wystarczy tylko włożyć oprawke z żarówką w wolne miejsce zaraz przy wskaźniku paliwa i już się zaświeca ( może nie wszystkie stare liczniki mają te miejsce przygotowane pod żarówke ale już w kilku polówkach się z tym spotkałem, może cięcia w vw były i żarówek nie wkładali :crazy: ).
[quote=""Mlody""]Chyba mniej wiecej w polowie 97 zaczeto wypuszczac z nowymi bodzikami z kontrolka rezerwy.[/quote]
Kurka a masz Ci los ktoś kupił moją Pole z salonu w styczniu 98' rok produkcji grudzien 97... i bez nowych... a wracając do:
[quote=""conan""]w starych zegarach też jest kontrolka, wystarczy tylko włożyć oprawke z żarówką w wolne miejsce zaraz przy wskaźniku paliwa i już się zaświeca ( może nie wszystkie stare liczniki mają te miejsce przygotowane pod żarówkę ale już w kilku polówkach się z tym spotkałem, może cięcia w vw były i żarówek nie wkładali :crazy: ).[/quote]
dużo roboty jest z tym żeby to działało? Jak rozpoznać że mam miejsce na ową żarówkę?:)
ja mam polo z silnikiem 1,6 i od momentu zapalenia się kontrolki z rezerwą jestem w stanie przejechac ok 65 km próbołem he z karnistrem (5litrowym) w bagażniku auto z 1998 roku
Gdy u mnie zapali się rezerwa to spokojnie 60km zrobię - jadąc rozsądnie - raz zrobiłem ok80km i po podjechaniu na stację, zatankowaniu do pełna wyszło, że w baku zostało około 1,3L - więc nie wiem czy 100km bym zrobił (od kilku miesięcy leje 98) - a jeździłem praktycznie po mieście, co innego na trasie - ale niema co przesadzać bo na jednym baku robię około 650-750km co wydaje mi się, że nie jest tak źle.
tak odnośnie tematu, to chyba niezbyt zdrowe dla pompy paliwa jak się jeździ na rezerwie? :scratch:
u mnie zrobię na rezerwie około 70 km raz testowałem.