Zastapienie wtrysku 3F gaźnikiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Zastapienie wtrysku 3F gaźnikiem

Post autor: grandprix »

Pytanie jest następujące chce się pozbyć kompa czujników tych których można i przerobić 3F na wtrysku na gaźnikowca wiem ze była wersja 75 km na gaźniku.

Co muszę zdemontować z układu z wtryskiem, co zostawić a co zamontować przy gaźniku. Jaki gaźnik powinien być. Znajomy opisał mi to ze tylko zmienił kolektor dolotowy postawił na nim gaźnik oraz wywalił pompę z baku i zza koła zastępując to elektryczna pod maską. pozbył się kompa i sporej części wiązki. Co z czujnikami temp włącznikiem wentylatora itp
Prosił bym o rzetelne odpowiedzi :piwo:
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Dokładnie tak. Zmieniasz kolektor wstawiasz na niego gaznik. Komputer do widzenia czujniki sie przydadzą bo temperaturę na liczniku potrzebujesz. Czujnik załącznia wentylatora zostawiasz. Wywalasz komputer. Aparat zaplonowy podłącz na module zaplonowym całą wiązkę modułu na złomie wyciąga sie 5 minut. co do gaznika. Duże pole do popisu dają gazniki z dużego fiata/poloneza. Albo dwa podwójne dellorto. Pompy wywalasz a do gazników są specjalne wysoko wydajne nisko ciśnieniowe pompki elektryczne
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

jakbyś nie potrzebował aż tak dużej dawki paliwa to możesz zostawić pompe w baku co by zapodała na gaźnik bene.
co do gaźników to możesz też od ścigaczy kombinować, tylko wtedy rzeźba kolektora też się kłania.
Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

powiem tak zawsze lubiałem i lubię gaźniki ale co do przeróbki 3f na gaźnik to bym się zastanowił jeszcze bo głowica trochę nie przygotowana pod to
spalanie będzie powyżej 12 litrów
f
fifel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fifel »

Czy ja wiem czy takie spalanie bedzie... zalezy przy jakiej jezdzie :) ja obstawiam ze nie bedzie tak tragicznie, choc na pewno wzrosnie w stosunku do wtrysku...

A jezeli chcesz wsadzic gaznik to polecam webera od duzego fiaciora, mialem go w golfie i jezdzilo sie swietnie... 12 litrow to palil w miescie w korkach przy silniku 1,6 i automatycznej skrzyni.

Jak chcesz to napisz na priv - mam do sprzedania taki gaznik z dolotem poskladanym z dolotu od wtrysku, wszystko pasuje i jest ori vw.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”