1.4 16v dohc gasnie przy zwalnianiu do "0" co to za błędy??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

ale że co, pęknięty był?
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

oj nie wiem bo jestem daleko od mechanika i tylko przez tel mi powiedział ze lewe powietrze ;)
el nińo
Awatar użytkownika
Krasi120
Początkujący
Początkujący

Post autor: Krasi120 »

Witam ;) jestem posiadaczem takiego samego silniczka w mojej poli ;) też miałem taki problem ale opanowałem go ( pierwsze stawiałem na przepustnice wyczyszczona i zaadoptowana na nowo ale nic nie pomogło , 2 ustawianie na nowo całego zapłonu co dało rezultat że przestał strzelać , wymieniłem filtr paliwa co porawiło sie już nie gasł ale dławił sie więc szukaliśmy dalej problemem okazał sie uszkodzony wtrysk paliwa i po 2 że silnik przygasał to zbyt małe ładowanie alternatora co dalej doprowadziło do uszkodzenia akmulatora więc zregenerowałem alternator kupiłem nowe wtryski nowy aku (bosch S4 65) wyczyściłem zaśniedziałe klemy i juz jest OK. . . Jeżeli ktoś ma jakieś problemy jeszcze z tym silnikiem to pisać chętnie pomoge ja miałem dużo przygód z nim ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Krasi120
dobrze wiedzieć że masz doświadczenie :) bo faktycznie nie ma kogo za bardzo pytać o ten silnik
a o jakie Ci strzały chodzi z zapłonem? bo też myślałem aby podjechać na stroboskop, co prawda u mnie tylko gulgocze jak WRC gdy puszczam gaz (więc pewnie spóźniony), ale powiedz mi czy jakaś zmiana była w samej jeździe? nabrał dynamiki? czy nic się nie zmieniło?
Awatar użytkownika
Krasi120
Początkujący
Początkujący

Post autor: Krasi120 »

tzn strzelał z tłumika napoczątku tak jak WRC a potem to strzelał żywym ogniem ( ok 15cm ognia z rury ) co okazało sie spalił sie paluch kopułka i 2 kable nr 1 i 4 po wymianie wszystko OK dynamiki nabrał ale i spalanie wzrosło naprawde co byłoi możliwe to już wymieniłem w nim :pp mam go 3,5 roku i mam spo re doświadczenie z tym silnikiem więc możesz pisać jak coś na PW ;)
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

oja hehe :D nie no u mnie płomieniami nie zionie na szczęście :) ale przez to gulgotanie chciałem sprawdzić czy zapłon jest ustawiony ok, ale zabieram się do tego jak pies do jeża.. ale muszę, bo jak ma jeszcze lepiej zapierdzielać przez małe ustawienie to czemu nie :D
ok, dzięki, będę o tobie pamiętał :)
Awatar użytkownika
Jarek7913
Newbie
Newbie

Post autor: Jarek7913 »

U mnie były podobne objawy, wymiana cewki zapłonowej pomogła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”