Problem z Licznikiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Baboo
Newbie
Newbie

Problem z Licznikiem

Post autor: Baboo »

Otóż mam Polo 1.0 95r
I problem polega na Tym że Obrotomierz i Prędkościomierz nie działają a co dziwne czasami działają czyli raz tak raz nie, byłem u paru mechaników i nie widzą tam żeby coś było nie tak ... dodam że wskaźniki Temperatury i Paliwa działają
O co może chodzić???
http://www.naszekrosno.pl/files/pict/20 ... UzMD_o.jpg
Taki to jest licznik....
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

mialem podobny motyw.. wymienilem licznik i po zawodach;) mozesz sprobowac, odkrecic licznik wyjac go i wyciagnac kabel z tylu i wlozyc jeszcze raz.. moze cos da, a jak nie to poszukaj na szrotach licznika do 6n przed liftem i kup za mala kase.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Nalicza Ci przebieg? Jesli tak to wymien licznik. Mialem to samo u Siebie jak kupilem samochod. Walczylem z tym pare miesiecy, wyjmowalem licznik, przelutowalem caly, szukalem informacji o elementach w nim. Na prozno, dalej nie dzialal. W koncu wymienilem i jest ok prawie rok jak narazie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sanchez »

Na dzień dobry bym spróbował przełożyć licznik od innego samochodu i zobaczyć czy objaw ustał. Jeżeli tak to masz odpowiedź, jeżeli nie to trzeba szukać dalej. :crazy: co ja się z nim namęczyłem.
Ja mialem problem ze na jakis czas mi się wyłączał, okazał się luźny przewód masowy który nieszczęśliwie dochodzi do listwy na której jest plastik trzymający przewody WN. Po południu postaram się strzelić fotke o który kabel mi chodzi!
Obrazek
B
Baboo
Newbie
Newbie

Post autor: Baboo »

Założyłem nowy licznik i wszystko jest OK :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”