Witam. Zdemontowałem silniczek wycieraczek, wprowadziłem auto do garazu na drugi dzien odpalam i uslyszalem trzask tylnej szyby... czy możliwe że silniczek wycieraczek zabezpieczał szybe przed jakimiś wstrząsami od których mogłaby pęknąć? czy to tylko zbieg okoliczności? dodam że po zdemontowaniu mechanizmu wkręciłem śrube w celu zaślepienia otworu.
Z góry dziękuje za odpowiedzi;)
PS. Wiecie gdzie moge dostac tylną szybe do kombi? bo na allegro jest z tym cięzko;/ i jakie są mniej więcej ceny takich szyb;) z góry dziękuje za pomoc
[quote="marcin86"]Jedz do warsztatu ktory sie tym zajmuje. Za wymiane przedniej zaplacilem 550. Nowa szyba + robocizna. A to ze szyba pekla to zbieg okolicznosci.[/quote]Troche cie naciągnęli. Za wymiane szyby u mnie liczą ok 100zł. + 20-30zł za uszczelki. A na szrocie szybe można kupić za grosze.
[quote="pan111"] 20-30zł za uszczelki[/quote]
Za jakie uszczelki? przednia szyba jest klejona. Wolalem nowa szybe, bo przynajmniej jest nie porysowana. Swoja droga nowa szyba to nowa szyba, jest mniejsze prawdopodobienstwo pekniecia ponownie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
[quote="Pepo38"]cała klape kupic?[/quote]
tez rozwiazanie jak nie uda Ci sie kupic pod kolor, zawsze mozesz przelozyc tylko szybe, albo pomalowac klape.. jakby nie patrzec.. taniej jak nowa :crazy: