Zatem do dzieła:
Polo to 6N w kolorze białym wersja 3D, które kupiłem we wrześniu od gościa, który przyprowadził je z Niemiec. Przyjechało już troszkę przerobione i jak zobaczyłem je na aukcji po prostu musiałem je kupić.
Tak wyglądało kiedy je kupowałem:

i się zakochałem. Niestety zdjęcia nie oddadzą rzeczywistości. Zderzak to laminat, na którym były odpryski, na lakierze małe punkty rdzy a reflektory Hofele okazały się niewypałem bo były wypalone i na dziurach latały jak żyd po pustym sklepie bo dolne mocowania były urwane. Niestety w miesiąc po kupnie przez te właśnie reflektory miałem stłuczkę i poszły out. Zderzak został naprawiony i na pokład poszły Angel Eyes - używane bo kasy nie było na nowe a koniecznie chciałem je mieć. Oczywiście ringi nie świecą a światło żarówek jest tak dziwnie skierowane, że błogosławie ori, które czekają na założenie;]
A oto specyfikacja samochodu:
silnik 1.3 benzyna z zamontowanym LPG - może kiedyś 1.6 od GTI
z wyposażenia fabrycznego:
2xAirBag
wspomaganie kierownicy
szyberdach
W Niemczech otrzymał następujące mody:
przednie fotele w skórze - już ich nie ma, siedzisko kierowcy okazało się pęknięte, oparcie się przełamało
podsufitka w kolorze niebieskim - robi szał wśród tych co oglądają a i mnie się bardzo podoba
boczki z miejscem na głośniki z przodu i wycięte dziury pod głośniki w tylnych oraz robiona półka z głośnikami obita białym skajem. Generalnie ktoś chciał lub miał car audio, które ja muszę poprawić. Radio podłączałem ok. 3 godzin. Kupę czasu zajęło mi znalezienie odpowiedniego kabla do odpowiedniego głośnika. Gra, ale to nie jest to. W planach mam już zakup nowego okablowania, zwrotnic i jak będzie trzeba głośników żeby nie było wiejskiej przytupówy tylko średnio zaawansowane audio, które przyciąga dźwiękiem każde ucho. Nie jestem melomanem dlatego tuby i wzmacniacze oraz nie wiadomo jakie audio mnie nie pociąga. Ma ładnie grać jak w radiu leci Andrea Bocelli i chce tego głośno wysłuchać.
-Zegary otrzymały niebieskie tarcze tylko komuś się zrobił pęcherzyk na obrotomierzu i na pierwszy rzut oka trochę denerwuje, ale ja się przyzwyczaiłem
Z zewnątrz:
- tylne lampy Hella Black
- alu Borbet 14'' o oponach nie mówię bo były szrot
-zawieszenie obdarzone było sprężynami obniżającymi, które z przodu już nie jeżdżą bo się wyrobiły, dlatego w najbliższym czasie planuję zakup nowych bo w tej chwili przód mam chyba + 30 od ori;]
- na masce wlot powietrza prowadzący do nikąd, ale dodaje uroku i zostaje, nóż widelec może się przyda;]
No i to co kocham. Moja końcówka wydechu, dzięki, której mój samochodzik ma swój wyraz.
Z planów na przyszłość bliższą i dalszą:
- alusy Momo Ferrari lub ATS Cup lub Oz Racing
- doprowadzenie do kultury blacharkę - pomalowanie boków, oklejenie wozu w pewien piękny wzór
- zderzak przedni, który w tej chwili jest czarny na biało lub dokupienie czarnego na tył wersja szeroka
dopracowanie wnętrza
- dokupienie tylnej kanapy w ten sam deseń co przód, obicie wnęk w boczkach flockiem, panel środkowy sticker bomb no i poprawa audio.
- zamontowanie tunelu środkowego od cordoby - leży na szrocie i na mnie czeka;]
- mieszki z niebieską nitką i może elektryczne szyby.
I tyle. Zapraszam do komentowania i śledzenia na bieżąco moich prac. Krytyka mile widziana - zdrowa oczywiście;]
Tutaj kilka fotek obecnego wyglądu. Szału nie ma, ale jest czym jeździć.