Panowie jak oworzyć drzwi kierowcy kiedy sa zablokowane w pozycji zamknietej??
Po ciagnieciu klamki jest taki efekt jakby byly zamkniete. Owieranie kluczykiem nic nie daje, centrlanym tez, klamka wwnetrzna tez ich nie otwiera ani ociagniecie za rygiel.
Albo podopowiedzcie czy da sie zdjasc tapicerke kiedy drzwi sa zamkniete?
Miałem to samo w drzwiach od pasażera. Podjechałem do kumpla do warsztatu jakoś poluźnił tapicerkę i otworzył drzwi ale poradził mi zmienić zamek. Zmieniłem na używany ze szrotu i działa.
Miałem taki sam problem. Musisz odkręcić klamke z tych drzwi. Jeśli masz polo 5 d to otwórz drzwi pasażera i znajdź śrube na torx w drzwiach kierowcy i ją wykręć. Klamka powinna wyjść bez problemu. Nastepnie musisz podwadzić taką zapadkę w centralnym. Nie pamietam jak to dokładnie było ale jak tam pogrzebiesz i dotkniesz w odpowiednie miejsce to zamek powinien puścić.
miałem taki przypadek w skodzie fabii że zatrzasnęły się drzwi znajomy mi to jakoś otwierał.
opuścił szybę i wyjął tą listwę która przebiega w dolnej części szyby po zewnętrznej stronie a potem jakoś prętem odblokował zamek 5 min roboty. ale niestety ja nie wiem jak to zrobić. To może być jakiś sposób na otwarcie polo 3d.
Przy zablokowanych drzwiach zawsze mozna przesunac fotel max do tylu i "prawie" zdjasc tapicerke. Da sie ja zerwac z kolków, odchylic na gorze i wsadzic reke do samego zamka. Pytanie...co wtedy?? Ja nie potrafilem nic zrobic bo nigdy nie widzialem tego zamka. Nie wiedzialem co moze byc powodem zatrzasniecia. Uderzalem w drzwi na wysokosci zamka, ruszalem, otwieralem, zamykalem...w koncu pociagnolem za klamke jak juz mialem odchodzic i sie otworzyly.
Pierwsza rada:
Zdejmij tapicerke. Trzyma ja wkret przy lusterku dlatego nie zdejmiesz jej calej bo ja zniszczysz. Odchylisz ja na tyle zeby wsadzic reke do samego zamka.
Kolejny krok to smar w sprayu i psikaj do srodka...tam sie nie ma co uszkodzic, u mnie powodem problemu byl brudny zamek.
Caly problem jest taki, ze musisz tralic aplikatorem gdzies w obudowe zamka, jasna plastikowa. Wsadz go do srodka i lej smialo. Jak nie bedziesz dobrze widzial to aparat do srodka, zrob sobie zdjecie i bedzie ci juz latwiej.
Ja mam juz ponad rok spokoju po nasmarowaniu go w ten sposob po wyjeciu.
U mnie pierwszym objawem, ze cos sie dzieje bylo to, ze klamka chodzila jakby delikatnie o cos tarla i czasami ale rzadko drzwi otwieraly sie dopiero za drugim pociagnieciem ;-)
wardaszkie86 a jak zdjales ten zamek od srodka? mam ten sam problem. drzwi nje otwieraja sie ani od wewnatrz ani od zewnatrz. odchylilem boczek od wewnatrz ale nic tam nie moglem zbytnio zobaczyc. Pomocy!