Standardowe Przednie Lampy - jakie ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

Standardowe Przednie Lampy - jakie ?

Post autor: wodzu.janovia »

Witam

Zastanawiam się nad zakupem lamp do mojej polówki bo moje standardowe nie świecą tak jak bym tego oczekiwał a prócz tego złamał się zaczep mocowania jednej lampy (zima .. nieuwaga i na mrozie pękło ;/). Aktualnie interesują mnie Lampy przednie i .. raczej chwilowo standardowe. W intercarsie widziałem ABAKUS i TYC

Ktoś miał stycznośc z tymi firmami?? Bo DEPO czy VALEO nie widze. Lub moze cos innego i moze być to standardowa manualna regulacja. Lampy mają świecić i nic więcej :) Coś w miarę dobrego i taniego :)

HELLA odpada ze względu na wysoką cenę
Czerwone jest szybsze ;-)
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

wodzu.janovia
Poszukaj w używce. Nie kombinuj z tanimi zamiennikami, bo nie warto. Używki dostaniesz za 60-80 zł (Ciapek swoje za 110 chyba sprzedał - zesmołowane). Moje są klejone i jakoś się tym nie przejmuję, bo świecą dobrze :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

Znalazlem na alledrogo:) niby Depo po 105 zł :)

wolalbym nowe i zeby to świeciło jak ma świecic bo zdarza mi się jeździć nocami różnymi drogami (nie mówie tu o dziurawych drogach w KRK gdzie można koła zostawić).

Wiesz ... Co do przyciemnianych to jeśli są one zrobione oryginalnie to czemu nie ale .... malowane odpadają bo ja chce cos na drodze widzieć :)
Ostatnio zmieniony 09 maja 2011, 19:06 przez wodzu.janovia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Hehe, wierz mi, że ja też po różnych zadupiach jeżdżę. Ale mam dobrze ustawione lampy, do tego czasami wspomagam się halogenami jak jest ciężko :P
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

ja wymieniłem prawy na DJAUTO bodajże włoskie , połowę ceny HELLA tylko cen nie pamiętam i nie widać różnicy[podczas nocnej jazdy] prawa lewa lampa, a z innymi markami nie miałem styczności. JuStIcE też dobrze radzi używki ja niestety wtedy nie znalazłem używek .
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

Ja nie mam halogenów :P

Używki odpadaja ... musiałbyby być w idealnym stanie :P :)

Mam porównanie używki/nowe bo bardzo ładne używki dobrze świeciły ale po zmianie na nowe ... różnica jest widoczna szczegolnie gdy jest taka szarówka deszcz ... (auto po tej wymianie to Opel Astra GSI)
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

W mojej poli od 4 lat siedzi DEPO (zamontowali je w warsztacie i oczywiście dopiero po czasie zorientowałem się że to nie ori :butcher: )
W sumie na początku jakość światła wydawała się znacznie lepsza niż była przed wymianą/dzwonem :grin:
być może moje stare reflektory były już mocno "wyświecone"
Jak na razie nic strasznego z lampami się nie dzieje,więc ekonomicznie taka wymiana wydaje się być uzasadniona.Depo bez el.regulacji powinno kosztować ok. 70 zł.
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

Dzieki za odpowiedź w sprawie DEPO. Czyli ... klamka zapadla szukam DEPO :) .. w KRK :)
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

wodzu.janovia jeszcze przerób sobie lampy na wersję z przekaźnikami bo dużo to daje wbrew pozorom
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

z przekaźnikami ?? możesz jasniej ???
Awatar użytkownika
ThundeR

Post autor: ThundeR »

obecne przewody które idą do lamp podajesz na cewkę stycznika. a na styki stycznika podajesz napięcie prosto z akumulatora, dzięki temu na żarówkach przednich będziesz miał napięcie takie same jak na akumulatorze, a teraz masz napięcie niższe
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Nie wiem czy depo to dobry pomysł, dużo ludzi uważa że jest do dupy. Ja mam jedną i jest ok. Może jeszcze zastanów sie nad tym TYC. Takie cos znalazłem.
http://allegro.pl/vw-polo-94-99-hb-refl ... 89734.html
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

a ja wlasnie czytalem opinie że po zalożeniu TYC cieżko było ustawić lampy, że nie bylo takiej wyraźnej lini końca świecenia tylko takie cos rozmyte itp.. ;/
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote=""Kijus""]a ja wlasnie czytalem opinie że po zalożeniu TYC cieżko było ustawić lampy, że nie bylo takiej wyraźnej lini końca świecenia tylko takie cos rozmyte itp.. ;/[/quote]
Kupuj depo,albo hella.Reszta to tanie slaba swiecace zamienniki,chyba,ze zaladujesz zarowke +100%.Wtedy to juz nawet lepiej kupic uzywanna helle.Tu masz helle po 120 zl/szt http://allegro.pl/lampa-przednia-prawa- ... 63665.html i 130 zl/szt http://allegro.pl/oryginalne-reflektory ... 28040.html
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

Jeszcze takie znalzlem depo 75 zl/szt manual http://allegro.pl/volkswagen-polo-prawa ... 71001.html i za 105 zl/szt jesli masz elektryczna regulacje z silniczkami lewa http://allegro.pl/nowy-reflektor-vw-pol ... 68885.html i prawa http://allegro.pl/nowy-reflektor-vw-pol ... 79658.html
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”