[quote="twister"]Dziś właśnie wróciłem do tematu i mechanik kazał mi odciągnąć koło od osi jazdy i przykręcił na nowo. Jest delikatna poprawa, więc przy kolejnej próbie powinno się dać ustawić tak, żeby znów kierownica była prosto.
Swoją drogą muszę trochę popsioczyć na same przeguby. Kupiłem całkiem niezłe - jak mi się wydaje - LOBRO, ale pech chciał, że podczas jazdy zsunęła mi się większa opaska jednego z nich. Wóciłem więc do mechanika i biedny nie wiedział czemu tak się stało. Założył mi w końcu taką, bo oryginalna z nowego kompletu nie chciała współpracować, która ma śrubę skracającą jej obwód, a nie na zastrzaski. Teraz się trzyma jak złoto, ale pprzyglądaliśmy się jak wygląda osłona przegubu przy maksymalnie skręconych kołach. Mówiąc szczerze wcale nie wyglada, jest powyginana, naprężona i w każdej chwili może pęknąć. Wydaje się że zrobili ją ze zbyt twardego materiału. To może być również przyczyna, dla której opaska spadła - zwyczajnie nie była w stanie utrzymać takiej siły ściągającej.
Po tym doświadczeniu już nie wiadomo, której marce zaufać - pewnie wszystko to chińszczyzna... Radzę się więc dobrze zastanowić jakie przeguby chcecie założyć. A przynajmniej popatrzeć na osłony na ile są elastyczne.[/quote]
kolego ta opaska skręcana na śrubę mieści się tam? chodzi mi o to, że jednak cała ta guma wraz z opaską kręci się razem z półosią, i zawsze zastanawiałem się czy przypadkiem ona gdzieś się tam nie zahaczy...jak nie to w najbliższym czasie kupuję taką opaskę i zakładam, bo odkąd mam Polo bawię się z osłoną prawego przegubu, raz pękła, na czas nie wymieniłem i przegub się posypał, wymieniłem na nowy zakładając oryginalną osłonę, ale opaska też się zsunęła, i tak do teraz jeżdżę bez opaski, ale na szczęście guma zamiast zsunąć się z przegubu naciągnęła się na niego bardziej i przegub nie syfi się