progi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
fiqsny
Raczkujący
Raczkujący

progi

Post autor: fiqsny »

witam!
mam zamiar zamienić moje polo na nowszy model ;)
znalazłem w auto i wszystko wydaje się ok tylko auto ma wgioty na progach po obu stronach..
Czy to świadczy że auto jest konkretnie trafione ? Dodam tylko że nic z przodu na to nie wskazuję ...szyby wszystkie w oryginale ...Co o tym sądzicie ? Dać sobie spokój z tym autem ?
Człowiek po to wymyślił samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

pewnie od wystających kamieni, korzeni itp
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

To normalne oznaki użytkowania samochodu. Chyba że jeździł nim dziadek w niemczech do kościoła i tylko w niedzielę... Zależy też jakie to są wgnioty i czy było to malowane...
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

a mialbys jakies foto? progi moga miec wiele przyczyn odnosnie wgniecen. zapodaj jakiegos fotosa to sie pomysli;)
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

wystarczy ze ktos lewarek zle podlozyl i wgnioty murowane
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Właśnie lewarek - ja miałem nie oryginalny i popsułem sobie próg bo spadł mi z lewarka :(
Jeśli auto po 15 latach wygląda jakby przed chwilą wyjechało z salonu to tutaj trzeba się zastanowić.

A na przyszłość pisząc temat daj taki który chociaż trochę powie innym użytkownikom forum o co w nim chodzi... Temat progi nasuwa 1000 pomysłów i co niektóry nawet dobry znawca nie zajrzy tutaj :commando:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
f
fiqsny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fiqsny »

auto ma 9 lat i wygląda bardzo dobrze poza tymi progami i lekkiej wgiotce na drzwiach ...wiadomo nie ma aut 10 letnich żeby nie było po stłuczce ...ale żeby też nie było składane z 3 innych ... Jutro będę miał dostęp do kanału a także będę z gościem robić przegląd 'zerowy'.
Jechałem tym autem, jechał mechanik i było ok nie rzucało , nie znosiło jechało ładnie prosto.
Myślicie że na przeglądzie i oględzinach mechanika na kanale będzie można wykryć że był konkretnie uderzony? na co patrzeć ? chodzi o podwozie . Proszę o pomoc i nie kasowanie posta gdyż nie chce kupić szrota tylko fajne polo ;)
Człowiek po to wymyślił samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach
Awatar użytkownika
dazimek
Newbie
Newbie

Post autor: dazimek »

Jesli chodzi o blacharke to mozna zakupic taki magnes do sprawdzenia warstwy lakieru wyglada jak dlugopis bodajze koszt raptem 20zl. Przykladasz go w miejsce gdzie wiesz ze na bank nie ma szpachlu lub element nie byl malowany kilka razy i reszte porownujesz do niego. Na kazdym elemencie powinno do tego samego miejsca na skali dochodzic. Na logike czym mocniej magnes sie trzyma tym ciensza warstwa dzielaca go od metalu. Kolejne w drzwiach uszczelki podnies i zobacz tam czesto mozna zobaczyc niedokladnosci po szpachlowaniu:P Bo wkoncu co tam kto patrzy pod uszczelke wiec mniej sie tam staraja:) Po kolejne sprawdz szpary miedzy drzwiami maska i klapa bagaznika:) Jesli chodzi o podwozie to sprawdzaj na konserwacji czy byla ruszana czy tez nie. Czy gdzies nie jest w jednym miejscu swieza a w innych stara. Po kolejne szukaj spawow np przy lapach silnika, sprawdz podluznice czy nie ma gdzies dziwnych zagiec ktorych nie doklepali:) Po kolejne jesli beda ladne to sprawdz czy nie sa po prostu wykitowane i zamalowane na nowo:P Na drazku kierowniczym sprawdz na dole czy ma jakies slady ze ktos ruszal cos np nowe nakretki jakies wycieki albo luzy:) Jest multum rzeczy po ktorych mozna sprawdzic to. Albo chociazby podniesc dywanik w bagazniku i zobaczyc czy konserwacja nie jest popekana:) A nowa da sie zobaczyc golym okiem ze bylo kombinowane:) Pod tylnimi siedzeniami rowniez sprawdzisz jak mocny strzal byl. Belki pod zderzakami mozna sprawdzic nie wiem chociazby pas przedni pod grilem. Szukaj a znajdziesz:P
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”