Zbyt duże obroty silnika podczas rozruchu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Z
Zbigniew.S.
Newbie
Newbie

Zbyt duże obroty silnika podczas rozruchu

Post autor: Zbigniew.S. »

Miałem problem z falowaniem na biegu jałowym.Po wizycie u "fachowca",który wyczyścił i adaptował przepustnice,wszystko było w porządku przez kilka dni.Teraz po uruchomieniu silnik gwałtownie wchodzi na obroty ok.1500 i bardzo wolno schodzi między 900 a 1000.
Ponownie odwiedziłem mojego fachowca,który stwierdził,że "można z tym jeżdzić,ewentualnie wymienić przepustnice,bo on zrobił co mógł"
Czy mam poszukać nowego mechanika,czy faktycznie wymienić przepustnicę?
Dodam,że przed naprawą nie było takich objawów i pomimo "falowania"obroty silnika utrzymywały się w granicach 800 - 900/min.
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Ja tak mam normalnie na zimnym silniku( 1200 - 1400), po ok. 10 sek schodzi do 900 - 1000 tak jak piszesz. Nigdy nie miałem poniżej 900 na obrotomierzu ( 3 lata mam auto )po nagrzaniu, zawsze jest lekko powyżej 900, tak na grubość wskazówki nad 900 :)

Ale nich ktoś jeszcze napisze.
Obrazek
Z
Zbigniew.S.
Newbie
Newbie

Post autor: Zbigniew.S. »

Dzięki za odpowiedż,ale wcześniej,tzn przed adaptacją nie miałem objawów,októrych pisałem.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Zbigniew.S.""]Dzięki za odpowiedż,ale wcześniej,tzn przed adaptacją nie miałem objawów,októrych pisałem.Pozdrawiam[/quote]
Jeszcze raz zrób adaptację. co i jak jest opisane na forum. Acha, i u innego mechanika. a najlepiej u kogoś z klubu kto ma kabelek.

Z innej beczki to mogłes podpiąć się pod któryś z miliona tematów o falowaniu obrotów!
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”