[9n] opinie przyciemnianie szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

[9n] opinie przyciemnianie szyb

Post autor: tomi1990 »

witam wszystkich.

Co myslicie na temat przyciemnianiu szyb wszystkich procz czolowej ?

Jak ktos juz to robil to moze wrzucic fotki.

Czekam na wasze opinie.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

mozna przyciemic ja mialem w golfie czarnym gti tyl 100% czarne, czolowa i przednie boczne nie przyciemnione ,fabrycznie sa juz tak ze nawet jak troche przyciemnisz to ci moga wziasc dowod jak sie doczepia ,jak masz dobry spzret z tylu jakies glosniki czy cos to fajnie jest przyciemnic ale przednie to juz na wlasne ryzyko
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomi1990 »

Wiem wlasnie ale chcialem sie dowiedziec czy polecacie taki zabieg .

Macie moze jakies fotki
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Możesz przyciemnić wszystkie szyby metodą piecową, ale to są koszty, mój znajomy robił tak w alfie, był bardzo zadowolony prócz ceny :-D
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Piecowo czy folią to i tak przepuszczalność ma być na poziomie 75 % przednia, 70% boczne przednie. A że fabryczne szyby potrafią być na granicy to nawet jasna folia nie wchodzi w grę.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

tak jak pisalem moje fabryczne juz nie moge przyciemnic bo juz maja swoje % ,mozna jedynie przednie przezroczysta folia zeby szyby nie wybili ,a tylnie boczne i tylnia w 100% przyciemnic mi sie w gt-iku podobalo czarne szyby i czarne auto poszukaj na forum w twoim kolorze i z szybami przyciemnionymi zebys wiedzial jak to wyglada moze ktos ma to ci foto pokaze
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
LineeK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LineeK »

ja mialem przyciemnione wszystkie procz przedniej zwykłą folią za kilkanaście złotych - przód jaśniej, tył ciemniej. sam przyciemnialem przy użyciu opalarki. auto wyglądało super, nie nagrzewało się tak bardzo latem, słońce nie waliło po oczach gdy świeciło z bokowca. Jeździłem tak przez 2 lata po wawie i jakoś nikt się nie czepiał aż w Łomży trafiłem na gliniarza co był świeżo po szkółce no i folia poszła w zapomnienie.
Zasadniczo musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz ryzykować, jeśli tak to przyciemniaj - najwyżej zabiorą Ci dowód lub uznają że byłeś sprawcą wypadku ze względu na ograniczoną widoczność (czego Ci nie życzę).
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”