Witam.Kupiłem od Niemiaszka Polóweczkę dla żony.Ma napis edition na tylnej klapie pod oznaczeniem pojemności silnika.Zastanawiam się czy niemiec sam sobie nakleił ten napis,czy jest oznakowany w fabryce i coś oznacza?I jeszcze jedno pytanko-silnik 1,4 75Km to dobry wybór,bo tych silników benzynowych jest sporo w tym modelu?
Z tego co pamiętam (bo temat był poruszany na starym forum do którego już niestety nie widzę linka) to jest to oznaczenie jakiejś wersji wyposażeniowej. Ta chyba miała m.in. listwy malowane w kolorze nadwozia, co poza tym to nie wiem. Myślę, że Helmut nie miał takiego kiepskiego gustu żeby we własnym zakresie oznakowywać auto, raczej już w fabryce to zrobili:)
No tak,z listwami to by się zgadzało.A co do gustu naszych zachodnich sąsiadów,to bywam u nich czasami i widzę takie cuda np.(naklejony orzeł na masce)itp.że ręce opadają hehe
6N2 Edition to modele z końca 2000r
- szerokie listwy progowe - identyczne jak 6N2 GTI
- opony 185/55 R14
- listwy w kolor nadwozia
- grill w kolor nadwozia
- do wybory manualna klima lub elekt.szyberdach
- materiałowe tapicerki drzwi
- skórzana kierownica
- + pare nowych lakierów z palety limitowanej
- inne kolory tapicerki (kolorowa mozaika)
hmm no to wychodzi na to ze ja tez mam takiego edition tylko u mnie juz ktos poodklejal oznaczenia z tylu a wiecie cos na temat taie wersji jak silver? jesli tak to co tam bylo?
[quote=""turzol""]6N2 Edition to modele z końca 2000r
- opony 185/55 R14
- grill w kolor nadwozia
- skórzana kierownica
- inne kolory tapicerki (kolorowa mozaika)[/quote]
Turzol coś mi tu nie gra z tym opisem bo ja np. mam wersje edition ( z 2001r. tylko że 1.4 TDI ale to chyba nie ma znaczenia) a mam climatronic a nie manualną klime.
I chyba w tej wersji szyby tylne były fabrycznie przyciemniane a przednie dymione ( bo tak mam ) choć tego nie jestem pewien.
Reszta się zgadza.
Szukam właśnie dokładnego info jaka to wersja edition - co w niej było. Ma ktoś jakieś info?
[quote=""MiRo""][quote=""turzol""]6N2 Edition to modele z końca 2000r
- opony 185/55 R14
- grill w kolor nadwozia
- skórzana kierownica
- inne kolory tapicerki (kolorowa mozaika)[/quote]
Turzol coś mi tu nie gra z tym opisem bo ja np. mam wersje edition ( z 2001r. tylko że 1.4 TDI ale to chyba nie ma znaczenia) a mam climatronic a nie manualną klime.
I chyba w tej wersji szyby tylne były fabrycznie przyciemniane a przednie dymione ( bo tak mam ) choć tego nie jestem pewien.
Reszta się zgadza.
Szukam właśnie dokładnego info jaka to wersja edition - co w niej było. Ma ktoś jakieś info?[/quote]
Roznice wynikaja zapewne z roznych rynkow - podałem konfiguracje jaka szła na Niemcy.
Co do szyb to były w Polo tylko 2 rodzaje - zwykłe białe i przyciemniane (zielonkawe)