[6n] Parę pytań Polo/ drobiazgi /

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mazzieh84
Newbie
Newbie

[6n] Parę pytań Polo/ drobiazgi /

Post autor: mazzieh84 »

Witam jestem nowy przybywam z golf3.pl, mam parę myślę nie kłopotliwych pytań i liczę na wasze doświadczenie, polo trafiło w moje ręce dziś i sprzedający poinformował o drobnych usterkach za które jutro się biorę.

1)Tylna wycieraczka nie kręci, słychać pompkę ale płyn nie idzie tyłem, przód ok
2)Podświetlenie nawiewów uwalone, jest możliwość zaaplikowania pajączka z diodami LED?
3)Dmucha tylko ciepłe powietrze, system jest podobny jak w golf mk3? (cięgła i trybiki)
4)Cięgła lusterek nie reagują na regulację/ grubsza afera/

Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość, przygoda z POLO właśnie się rozpoczęła, nie znam za bardzo tego auta choć zapewne wiele rozwiązań vw ma podobnych
Jeśli post jest w złym miejscu proszę o przeniesienie

Pozdrawiam;]
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

0) Nie wiemy jaki model auta (podejrzewam, że 6N). Tak więc od tego jest odpowiedni dział. Celowo modele podpisane są rocznikami, żeby było wiadomo o jakie auto chodzi.
1) Prawdopodobnie zapchana dysza spryskiwacza tylnej szyby i padnięty silniczek :)
2) Obczaj aukcje na alledrogo użytkownika achamerski (czy jakoś tak).
3) To samo co w Mk3.
4) Chyba tylko wymiana.
A tak w ogóle, to polecam zapoznanie się z tematem z takiego linku u góry forum dla nowych użytkowników, pomoże Ci ogarnac trochę nasze forum :)
No i witamy :D
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
mazzieh84
Newbie
Newbie

Dzięki za info, dziś trochę podłubałem, wycieraczka tył- silnik działa, coś nie halo w przekładni pewna wymiana całości, lusterka zrobiłem, ciepło zimno jak w golfie czyli temat mi znany zrobiłem, mechanizm szyby to tylko wymiana, jeśli ktoś ma odkupię za rozsądną cenę, auto w sumie mam od wczoraj, 6N z 1997 z litrowym motorkiem, będę miał jeszcze wiele pytań zapewne, czytałem reg i link dla świeżych, za błędy przepraszam, ogarnę forum z czasem jak każdy. Dziękuję za zainteresowanie postem i pomoc, auta nie robię dla siebie tylko dla dziewczyny, jest trochę dupereli ale poradzę sobie ze wszystkim by nabrało smaku i wyglądu żeby się nie trzeba było wstydzić no i żeby wszystko działało jak ta lala.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""JuStIcE""]1) Prawdopodobnie zapchana dysza spryskiwacza tylnej szyby i padnięty silniczek [/quote]
lub pęknięty przewód gdzieś po drodze. rzadko zapycha sie dysza. ja stawiam na przelotkę miedzy buda a klapą.
Awatar użytkownika
mazzieh84
Newbie
Newbie

[quote=""czaja""][quote=""JuStIcE""]1) Prawdopodobnie zapchana dysza spryskiwacza tylnej szyby i padnięty silniczek [/quote]
lub pęknięty przewód gdzieś po drodze. rzadko zapycha sie dysza. ja stawiam na przelotkę miedzy buda a klapą.[/quote]

Miałem dziś wszystko jak na dłoni, silniczek chodzi ale przekładnia padła, płyn chyba nie tryska, chociaż w samym wężyku był, zassałem trochę (zimowy) :rotfl:
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

lub tez odczepiony gdzieś na złączu, tak było u mnie i płyn leciał w bagażnik pod podłogę i na asfalt :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”