hmm ciekawe... dobra teraz mam kolejne pytanie ile by kosztowało wygłuszenie 86C2F czymś takim jak to ostatnie w tym temacie podanym przez ciebie? W sumie wiesz niby nie muszę całości od razu kupować i zakładać tylko po kolei środek, bagażnik i komorę silnika lub i odwrotnej kolejności. A ta mata samo przylepna to fajna jest nie ukrywam
86C2F wcale nie jest dużym autem.
myślę że 3maty na drzwi przód. komora silnika z 1mata. podłoga niestety nie wiem.
natomiast podłogę możesz wytłumić czymś tańszym - np. BOLL. koszt całego auta obstawiam na max. 500zł.
drzwi to podstawa i tam z 150zł wsadzisz.
500zł to nie aż tak dużo... myślałem że będzie zdecydowanie więcej to kosztować...muszę jeszcze zobaczyć jak to wygląda na żywo, jak to jest zrobione i posłuchać efektu. A mam pytanie jeszcze czy to jest bardzo ciężkie?
czyli można to spokojnie kupić na allegro nie martwiąc się o nie wiadomo jakie koszta... A w jakiś sklepach to może być? nie wiem w sklepach z car audio czy coś?
Na tym zdjęciu jest wyklejone tylko kawałek drzwi. Powiedz czy to ma sens dużo to daje?
A tak po za tym to widzę na allegro jakieś maty filcowe, bitumiczne i takie ale one są tańsze niż te co podałeś. W tym wypadku tańsze naprawdę znaczy gorsze lub beznadziejne?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2011, 21:30 przez Edywalarte, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote=""Edywalarte""]to np można dać filc a na to mate bitumiczną?[/quote]
Najpierw wygłuszasz wszystko matą a potem według uznania dalej filcem lub gąbką. Do tych ostatnich trzeba pamiętać aby nie była to podłoga lub środek drzwi.
Tak się nie robi ;P
Filc wchłonie wilgoć i bedą świetne warunki do działania dla "rudej" :glare:
Postępuj wg tego co podał wcześniej wrotek_poz, czyli tematu wygłuszania z car-audio