[9N3] wspomaganie kirownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
coil
Newbie
Newbie

[9N3] wspomaganie kirownicy

Post autor: coil »

Witam. Nie dawno kupiłem Polo 2008 1,4 benzyna (2-gie ręce) i od wczoraj ciężko zaczęła mi pracować kierownica - okazało się że mam za niski poziom płynu(wspomagania). Jeszcze sprawdzę - wiadomo czy nie ma wycieku, ale czy któryś z kolegów wie jaki należy dolać płyn :?: symbol itd... !!! :beg: Jakieś porady ? Pozdrawiam ALL :music:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

coil
z racji tego, ze jest to mlode polo jak miales niewielki wyciek to najlepiej dolać...w takim wypadku podjedź do VW i zapytaj co leja i co polecają, nie koniecznie musisz u nich kupowac bo napewno nie maja najtaniej, wtedy pojedz do skody gdzie to samo kosztuje troszke mniej :)

Jesli wyciek jest wiekszy to wypusc calkiem i wlej nowy płyn, taki jaki jest zalecany do polo poczytaj o tym lub podjedz do dobrego mechanika a wszystko Ci powie :)
c
coil
Newbie
Newbie

Dzięki za serce! Ostatecznie tak zrobię... Ale jutro muszę nim jechać w małą trasę 200 km i muszę szybko się poratować !!!! :victory:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

coil
to radze wczesniej z rana gdzies podjechac zeby Ci dolali albo wymienili płyn, bez dostetecznej ilosci płynu nie wybierałbym sie bo mozesz zatrzec pompe wspomy a to juz wiekszy wydatek zarowno za pompe jak i robocizne... moja dobra rada a zrobisz jak uwazasz
c
coil
Newbie
Newbie

Dzięki tak zrobię ! Pozdrawiam.
:good: :good:
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”