[quote=""JuStIcE""][quote=""b4t0n""]14" 8J et35 opona 195/45
Będzie tarło przy seryjnym zawieszeniu w 6N?
W planach gwint 40/40 jak wtedy będzie to wyglądało?[/quote]
Powinno być ok. -40 trochę mało, ale powinno dać radę. Trzeć raczej nie powinno, choć nie gwarantuję.
[/quote]
Nie orientujesz sie może czy koło będzie wystawało poza obrys?
Te felgi będą pasować do polo ? mam opony 165/65/13 i szukam polo na podobnych felgach ale coś nie mogę odszukać.... ma ktoś zdjecie polo na podobnych felgach ?
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
tak myślałem że raczej nikt nie będzie wiedział, a tak na przyszłość wklejam odpowiedź z allegro którą otrzymałem od firmy sprzedającej pierścienie centrujące:
"Witam.
Do felg OZ jest bardzo ciężko dobrać pierścienie, ze względu na kształt otworu wew. Najlepiej jakby Pan znalazł oryginalne, a jak nie to polecam innego użytkownika na Allegro "dojazdowki", który dorabia pierścienie na zamówienie.
standardowa, czyli 6 - 6,5J, takie najczęściej spotykane, może być uśredniona waga chyba że gdzieś mogę pooglądać i popatrzeć jakie są wagi jeśli ktoś zna taki sklep z informacjami
Tak w formie figurki kiedyś na allegro kupiłem za grosze nówke sztuke powystawową celem zrobienia z niej jakiegoś bibelotu. Na razie po prostu stoi, ale jest plan na żyrandol tudzież czasomierz
Jestem od niedawna posiadaczem PoloIII 6N 1.0
Chciałbym się Was poradzić w sprawie stalówek.
Na dzisiaj polóweczka stoi na stalówkach 4 1/2 J, 13H2, ET35 z gumą 155/70/13
W piwnicy z poprzedniego auta mam letnie gumy 175/65/14
Czy wejdą mi takie oponki ? Jakich rozmiarów stalówek bym potrzebował do tych letnich oponek.
musisz szukać felg w rozmiarze 6 cali szerokości i 14 cali wysokości. w oryginale były opony 185/55/14, do czternastek poszukałbym niższej gumy od tej co napisałeś.
Po pierwsze cześć.
Po drugie przestudiowałem cały ten temat i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, które brzmi:
czy wejdą po mojej polówki 1.4 98' felgi 16" 7/5j x16 H2 ET20 z oponami 215/40 ??