Światła do jazdy dziennej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
avi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: avi »

rozmyślałem żeby zmontować tam taki klosz jak od halogenów i tylko zamiast halo tam diody zamontować, puste miejsca tam mam wiec coś by się przydało wsadzić:) Kolegę mam z mazdy co ze kloszy uniwersalnych zmontował sobie xenony z ringami wiec sądzę że opcja ze światłami dziennymi była by łatwiejsza choćby pod względem prawa.
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

[quote=""Bavar""]paski diodowe uważam ze nędzny tuning[/quote]
Osobiscie DRL w formie dokladanych paskow tez niezbyt mi sie podoba, ale nadal nie widze tu zwiazku z tuningiem czy szpanem. One maja spelniac swoja funkcje i tyle
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Te foty zielonego 6n2 nie oddają zupełnie jakości wykonania. Wszystko jest idealnie spasowane i wycinane, więc wygląda to nieźle. Wrzuciłem te zdjęcia, bo akurat na nich są włączone te światła. Chodziło o pokazanie przede wszystkim barwy (ori światła Audi).

Moim zdaniem można to było jeszcze lepiej wykonać i zamontować te światła wyżej. Ale to już rzecz gustu.

Po prostu te tanie zestawy po 200-300zł nie dość, że świecą na biało-niebieski kolor to jeszcze do niczego nie pasują i po prostu szpecą strasznie auto.

A oszczędności? Żeby 300zł się zwróciło musimy wyjeździć ok. 4 bardzo dobrych żarówek. Czyli mniej więcej 4 lata. A kto z nas tyle jeździ jednym samochodem?
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""Tomek001""]Czyli mniej więcej 4 lata. A kto z nas tyle jeździ jednym samochodem?[/quote]

nie ma się co kierować tym co ile i ile kosztują żarówki jeśli ktoś chce montować takie światła to powinien je zrobić nawet jeśli zmienia auta co roku ;)
S
Sebaziom
Newbie
Newbie

Post autor: Sebaziom »

Siema.
Przeczytalem wszystko to co powyzej i chcialem powiedziec swiatla do jazdy dziennej jak sama nazwa mowi nie sa do szpanowania tylko do jazdy w dzien:)

Zajmuje sie sprzedaza takich czesci, tzn mam dostep, co niedziele na gieldzie je sprzeduje, a ogolnie mam codzienny dostep, jesli ktos zainteresowany jakimis moge zalatwic nowe na gwarancji dla klubu taniej. Na maila wyslac link z allegro i sie dogadamy.

Co do prawa to DRL nie mzoe byc nabite na szkle tylko RL.

Teraz te swiatelka maja ogromny popyt sprzedaja sie jak cieple buleczki.

Zwykly pobor pradu to dwie zarowki z przodu 2x 55w, plus tyl, plus srodek, przy swiatlach do jazdy dziennej pobor to okolo 10w...

Mam POLO 6n 1.6 ben+lpg od 3 tankowan mam zamontowane te swiatelka, normalnie na baku robilem do 280km teraz robie gdzies 306km. Jest to ogromna oszczednosc bo sam sobie je zamontowalem koszt ich to 140zl, a na kazdym baku mam z 5zl do przodu plus zarowki ktorych nie wykorzystuje no i nie wypalam odblaskow.

Jak bede mial czas moge zrobic foty i pokaze zainteresowanym.

Te swiatla to swietna sprawa.

PEACE!
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

[quote=""Tomek001""]Te światła dzienne za 200-300zł wyglądają moim zdaniem tragicznie[/quote]
Ostatnio na alledrogo byly oryginalne DRL Hella okragle za 300zl wiec moim zdaniem cena naprawde rewelka :oki:
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

Jak widzę u kogoś z naprzeciwka te światła do jazdy dziennej led to mam wrażenie jak by jechał bez świateł, może są kiepskiej jakości niektóre. Te w nowych Audi ori są dobrze widoczne.
Widziałem też Mercedesach tych nowszych.Te ledy są po to żeby nie zużywać ksenonów w dzień.
W Polo Gti to dobry pomysł instalacji takich świateł dziennych by nie wypalać ksenonów.
Obrazek
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Moim zdaniem jedyny sens to właśnie GTI.
No, ale co kto lubi. Też uważam, że dużo gorzej widać te światła. Jak już nam wymyślili durną ustawę, że trzeba mieć światła 24/h to nie wygłupiajmy się tylko róbmy tak, żeby było je widać.
Sam myślałem nad instalacją jakichś zamiast halogenów, by wyglądało to na oryginalne rozwiązanie, ale nie było fajny okrągłych na diodach.

A jeszcze co do tego, że widać je gorzej niż w nowych Audi, to przede wszystkim sposób montażu też jest tego powodem. Diody dobrze są widoczne tylko pod pewnymi kątami. Np. w Audi masz takie światła na wysokości normalnych lamp. A jak ktoś montuje RL'e od Chińczyka w okolicach dokładki, no to później tego nie widać. Do tego trytki słabo złapią i gdzieś się światła opuszczą - mamy komplet nieszczęść. Co kto lubi - dla mnie festyn i mało rzeczywista oszczędność.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

tak jak mówisz, pełny odpust z tymi lampami :mrgreen:
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

Dzisiaj widziałem stylizowane na Audi światła led w środku kloszy w Transporterze T4 chyba home made.

Passat(ksenon) z Niemiec właśnie z takim rozwiązaniem led, nie wiem czy to firmowe czy samoróbki.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

[quote=""vvvrider""]
Passat(ksenon) z Niemiec właśnie z takim rozwiązaniem led, nie wiem czy to firmowe czy samoróbki.
Obrazek[/quote]
to rozwiązanie jest dobre ale pewnie sporo droższe. takie lampy często widać w samochodach tuningowanych.
ŁUK@$Z
Awatar użytkownika
sycha
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sycha »

[quote=""wilczek247""][quote=""vvvrider""]
Obrazek[/quote]
to rozwiązanie jest dobre ale pewnie sporo droższe. takie lampy często widać w samochodach tuningowanych.[/quote]

zwykle lampy soczewkowe z takim paskiem, znajomy mial w golfie 3 rok temu dal za lampki tysiaka wtedy robily szal nie powiem bo jak jezdzilem tym golfem to kazdy sie patrzyl i pytal, ale.. na samych led'ach nie mozna jezdzic, mozna z miskami pogadac i wyjedzie sie bez mandatu.

do polo 6n sa takie(chyba), do t4, golf, passat na bank do innych trzeba szukac i tyle,

wpisac w alledrogo dayline i cos tam wyskoczy ; )

a zapomnialem napisac ze te lampki szybko sie rysuja a jak sa brudne to zle swieci i brzydko wyglada...
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

temat wyczyszczony ze zbędnych postów...to jest dział 100 technicznych, czyli jak coś zrobić, co wybrać, etc. ...nad słusznością jazdy na światłach w dzień można podyskutować w nocnych...
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
limpek
el "Limek"

Post autor: limpek »

Może ktoś zmierzyć średnice odbłyśnika halogenu??? Myślę nad przeróbką lampy halogenowej na dzienną
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW

Bardzo zielone Polo i Barzo czarne Suzuki Bandit

IV Polo Zlotu - Ślesin 2007

II Polo Zlotu - Więcbork 2008

!!! I Polo zlotu - Ślesin 2009 !!![/siz
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

Witam.
Ja zakładam te lampki po małej korekcji mocowania pasują idealnie do naszych polówek i nie tylko, a że nie ledy to nic bo można żarówkę led założyć jeśli chodzi komuś o parę wat mocy.

http://moto.allegro.pl/halogeny-fabia-f ... 16065.html

Zwykłe żarówki 21W świecą dużo lepiej niż jakieś chińskie światełka które po pół roku zazwyczaj się zepsują ,a kupujący je ludzie nabijają kasę pośrednikom.
To jest moje zdanie nie każdy może z tym się zgodzić, ja tylko piszę jak tanio i estetycznie można to zrobić.
Do tego ja dorabiam automat do zapalania świateł po odpaleniu silnika jak napięcie wzrośnie po wyżej 13,5V. :D
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”