tak jak pisal kolega kod lakieru z vin lub kod z naklejiki a 100 ml lakieru okolo 14 zł do tego clar 100 ml 8 zł z utwardzaczem ja zawsze biore z firmy sikkens z allegro bym raczej nie probowal nie dobierze ci w 100 procentach
Przed polakierowaniem odprysków po kamieniach, mogę miejsca które będę zaprawiał odtłuścić zwykłym rozcieńczalnikiem uniwersalnym do farb, lakierów? Czy muszę kupować coś takiego: http://allegro.pl/motip-zmywacz-silkono ... 45050.html ? :-D
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
100ml?? Dosyć sporo musisz mieć tych odprysków. Ja jak w tamtym roku malowałem odpryski to kupiłem w salonie VW farbę. Dobierają po numerze VIN. Dwie małe buteleczki do czarnego metalika (2 x 9 ml , kolor i bezbarwna) kosztowały jakieś 45 zeta. Czy dużo czy mało musisz sam zadecydować, ale masz pewność że dostaniesz odpowiedni kolor. Podczas malowania odprysków bierzesz farbę na sam koniuszek pędzla i w sumie to zużywasz symboliczne ilości.
Dzwoniłem wczoraj do jednej z mieszalni i koleś mi powiedział: "Lakier z palety VW o nr C3X mamy gotowy na półce pojemność 12 ml cena 12 zł, jest to lakier bazowy więc dwuwarstwowy, wymaga po 30 minutach przykrycia warstwą lakieru bezbarwnego, który jest utwardzaczem. Można go również kupić u nas jest gotowy 12 ml 12 zł."
Rzeczywiście trzeba dawać ten bezbarwny czy koleś próbuję mnie "naciągnąć"? :crazy:
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
trzeba dac tzw ''klar'' czyli lakier bezbarwny z utwardzaczem sa osobno , tak jak ci ten gosciu mowil kladzie sie gdzies 20-30 minut po malowaniu farba czyli tylko malowac
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km
Witam serdecznie wszystkich jest to mój pierwszy post na waszym forum.
Pomoże mi ktoś znaleść nr lakieru w vw Polo 1.9 TDI 2003r
W bagażniku przy kole zapasowym znalazłem tą papierową nakleję ale nic na niej nie jest napisane nie ma symbolu lakieru ani symboli wyposażenia.
Wyczytałem że po nr vin można to znaleść tylko trzeba vin rozkodować mógł by mi ktoś z tym pomóc ??
Generalnie muszę wymienić lewy błotnik bo sąsiad mi przywalił i muszę nowy sobie załatwić ... A i w kilku miejscach trzeba zaprawki zrobić to chce to za jednym zamachem załatwić ... Bardzo proszę was ludziska o pomoc ...