[9n] kod lakieru

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[9n] kod lakieru

Post autor: misiek89 »

Skąd się mogę dowiedzieć jaki jest numer koloru, lakieru mojego auta? Z naklejki w bagażniku przy kole zapasowym? Z jakiegoś innego miejsca?

Gdzie dostane lakier? Allegro, mieszalnie farb? Potrzebuję małą ilość lakieru, około 100ml. Ktoś się orientuje ile może kosztować 100ml lakieru?
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

z naklejki tak jak pisales, albo po nr VIN.
lakier z allegro raczej nie bardzo.. najlepsze mieszanie farby.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

tak jak pisal kolega kod lakieru z vin lub kod z naklejiki a 100 ml lakieru okolo 14 zł do tego clar 100 ml 8 zł z utwardzaczem ja zawsze biore z firmy sikkens z allegro bym raczej nie probowal nie dobierze ci w 100 procentach

jak wpiszesz kod bedziesz wiedzial jaki masz
htt[url]p://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/kody-lakierow/[/url]
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Przed polakierowaniem odprysków po kamieniach, mogę miejsca które będę zaprawiał odtłuścić zwykłym rozcieńczalnikiem uniwersalnym do farb, lakierów? Czy muszę kupować coś takiego: http://allegro.pl/motip-zmywacz-silkono ... 45050.html ? :-D
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

po co masz placic 18 zl to jak bys malowal profesjonalnie to mozesz z motipu kupowac ja zawsze nitrem odtluszaczam i jest git

Obrazek
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawnow »

100ml?? Dosyć sporo musisz mieć tych odprysków. Ja jak w tamtym roku malowałem odpryski to kupiłem w salonie VW farbę. Dobierają po numerze VIN. Dwie małe buteleczki do czarnego metalika (2 x 9 ml , kolor i bezbarwna) kosztowały jakieś 45 zeta. Czy dużo czy mało musisz sam zadecydować, ale masz pewność że dostaniesz odpowiedni kolor. Podczas malowania odprysków bierzesz farbę na sam koniuszek pędzla i w sumie to zużywasz symboliczne ilości.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

w sklepie w farbami mu raczej nie sprzedazdza mniej niz 100 ml tak jest u mnie a bedzie mial na zapas jak by co ale to juz jego decyzja

Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""pawnow""]100ml??[/quote]
W zasadzie to mniej, tak mi się napisało. Myślę że nawet 10 ml będzie za dużo.
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Dzwoniłem wczoraj do jednej z mieszalni i koleś mi powiedział: "Lakier z palety VW o nr C3X mamy gotowy na półce pojemność 12 ml cena 12 zł, jest to lakier bazowy więc dwuwarstwowy, wymaga po 30 minutach przykrycia warstwą lakieru bezbarwnego, który jest utwardzaczem. Można go również kupić u nas jest gotowy 12 ml 12 zł."

Rzeczywiście trzeba dawać ten bezbarwny czy koleś próbuję mnie "naciągnąć"? :crazy:
Obrazek
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

skoro pisze ze jest utwardzaczem to pelni wazna funkcje... 12 zl to nie majatek..

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

trzeba dac tzw ''klar'' czyli lakier bezbarwny z utwardzaczem sa osobno , tak jak ci ten gosciu mowil kladzie sie gdzies 20-30 minut po malowaniu farba :grin: czyli tylko malowac

Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

nie znam się na lakiernictwie dlatego tez pytam czy muszę dawać ten lakier bezbarwny ;-)
Obrazek
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

lepiej jest poprostu go dac... wtedy ten normalny lakier tak szybko nie blaknie.. tak na moje rozumowanie :P

Ślesin 2012
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

klar nalezy dac pisalem to juz 2 razy powyzej i sie tak stosuje w lakiernictwie ,lakier bezbarwny sluzy jako ochrona farby

Obrazek
P
Palec11
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Palec11 »

Witam serdecznie wszystkich jest to mój pierwszy post na waszym forum.

Pomoże mi ktoś znaleść nr lakieru w vw Polo 1.9 TDI 2003r

W bagażniku przy kole zapasowym znalazłem tą papierową nakleję ale nic na niej nie jest napisane nie ma symbolu lakieru ani symboli wyposażenia.

Wyczytałem że po nr vin można to znaleść tylko trzeba vin rozkodować mógł by mi ktoś z tym pomóc ??

Generalnie muszę wymienić lewy błotnik bo sąsiad mi przywalił i muszę nowy sobie załatwić ... A i w kilku miejscach trzeba zaprawki zrobić to chce to za jednym zamachem załatwić ... Bardzo proszę was ludziska o pomoc ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”