Drążek sterowania - luzy na lewarku zmiany biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jabbson
Newbie
Newbie

Drążek sterowania - luzy na lewarku zmiany biegów

Post autor: jabbson »

Witam Kolegów,

Potrzebuję informacji gdzie kupię części do swojego Polo 86C, mianowicie:
1) Łożysko drążka sterowania (wykonane z plastiku), które siedzi w obudowie drążka zmiany biegów.
W tym właśnie "łożysku" przesuwa się w kierunkach przód/tył i obraca drążek sterowania (zgodnie z wychyleniem dźwigni zm. biegów). Czy po stronie zewnętrznej (od spodu auta) na drążku sterowania powinna być jakaś osłona od piachu ?

2) Dźwignia zmiany biegów u dołu ma taką gałkę plastikową, która siedzi w gnieździe (plastikowym). Od dołu auta widać, że spodnią częśc tego gniazda mam już dziurawą i nie trzyma smaru. Domyślam się że gdzieś tam jest zaszyta blokada przez obracaniem się dźwigni zmiany biegów dookoła, przy czym ja już sobie kręcę lewarkiem o 30 stopni. Chciałbym kupić tą podstawkę lewarka, nigdzie tego nie mają.

3) Mam opuszczone drzwi kierowcy, wskutek wyrobionego zawiasu dolnego. Proszę Was o poradę na temat możliwości zakupu tych "kostek" oraz jak wybić swożnie zawiasów w tym Polo 86C . Drzwi wraz z zawiasami można odkręcić. Próbowałem pobijać 5 kg młotkiem (nie wiem tylko czy do góry, czy do dołu) aby wybić zawias, to całe drzwi mi się wygnały.

Dzięki za wszelkie sugestie . :commando:
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

Szukaj pod nazwą "Zestaw naprawczy drążka zmiany biegów" np w intercarsie. co do opuszczonych drzwi to bolec jest dość solidnie wprasowany i bez nagrzania ucha zawiasu może być ciężko
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

[quote="jabbson"]1) Łożysko drążka sterowania (wykonane z plastiku), które siedzi w obudowie drążka zmiany biegów.
W tym właśnie "łożysku" przesuwa się w kierunkach przód/tył i obraca drążek sterowania (zgodnie z wychyleniem dźwigni zm. biegów). Czy po stronie zewnętrznej (od spodu auta) na drążku sterowania powinna być jakaś osłona od piachu ?[/quote]
używka albo http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-draz ... 89890.html

zawiasy... stosuje się podkładki i regulujesz drzwi
j
jabbson
Newbie
Newbie

Post autor: jabbson »

Podziękował,,, jestem pod wrażeniem, że to znalazłeś .
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

jabbson nie ma rzeczy niemożliwych są tylko mało opłacalne
trzeba wytrwalej szukać :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”