Witam Kolegów,
Potrzebuję informacji gdzie kupię części do swojego Polo 86C, mianowicie:
1) Łożysko drążka sterowania (wykonane z plastiku), które siedzi w obudowie drążka zmiany biegów.
W tym właśnie "łożysku" przesuwa się w kierunkach przód/tył i obraca drążek sterowania (zgodnie z wychyleniem dźwigni zm. biegów). Czy po stronie zewnętrznej (od spodu auta) na drążku sterowania powinna być jakaś osłona od piachu ?
2) Dźwignia zmiany biegów u dołu ma taką gałkę plastikową, która siedzi w gnieździe (plastikowym). Od dołu auta widać, że spodnią częśc tego gniazda mam już dziurawą i nie trzyma smaru. Domyślam się że gdzieś tam jest zaszyta blokada przez obracaniem się dźwigni zmiany biegów dookoła, przy czym ja już sobie kręcę lewarkiem o 30 stopni. Chciałbym kupić tą podstawkę lewarka, nigdzie tego nie mają.
3) Mam opuszczone drzwi kierowcy, wskutek wyrobionego zawiasu dolnego. Proszę Was o poradę na temat możliwości zakupu tych "kostek" oraz jak wybić swożnie zawiasów w tym Polo 86C . Drzwi wraz z zawiasami można odkręcić. Próbowałem pobijać 5 kg młotkiem (nie wiem tylko czy do góry, czy do dołu) aby wybić zawias, to całe drzwi mi się wygnały.
Dzięki za wszelkie sugestie . :commando: