zamek w drzwiach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kwaku
Newbie
Newbie

zamek w drzwiach

Post autor: kwaku »

w moim polo z 99r 3D coś jest nie tak z zamkiem w drzwiach ( lewych jak i prawych), problem polega na tym że prawych drzwi nie moge otworzyć z kluczyka, ponieważ po włożeniu kluczyka , obraca sie on dookoła bardzo lekko bez żadnego efektu, a dzisiaj przy otwieraniu drzwi od strony kierowcy przy przekręcaniu kluczyka coś postawiło opór i delikatnie strzeliło i od tej pory żeby otworzyć drzwi musze wykonać obrót kluczykiem o około 180-360 stopni i tak samo przy zamykaniu,kluczyk chodzi bardzo lekko i lużno,sprężynka nie odbija kluczyka zpowrotem,(samochód od wewnątrz otwiera sie i zamyka bez problemu), czy można zdiagnozować usterke bez rozbierania zamka , pytam ponieważ obawiam sie że przy rozbieraniu coś może sie całkiem rozlecieć i nie będe mógł zamknąć samochodu na parkingu :banghead:
no chyba że przez bagażnik :niewiem:

"A może by tak użyć opcji szukaj. bylo o tym wiele razy" -ja zawsze używam opcji szukaj
tak było ale u wszystkich sie zacinał zamek (kluczyk sie nie przekręcał) albo problem z centralnym, lub jak otworzyć zatrzaśnięte drzwi, a mi chodzi o prostą odpowiedż (w sumie to potwierdzającą dla mnie) czy to sie rozleciał ten element do którego sie wsadza kluczyk (zamek) ,czy coś innego za zamkiem??
czy taki komplet załatwi mój problem ?
http://cgi.ebay.co.uk/VW-POLO-94-99-H-B ... 7071889595
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 20:10 przez kwaku, łącznie zmieniany 1 raz.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Bylo wiele razy, w skrocie jesli jeszcze nie szukales. Do wymiany tzw "wioselko". Powiedz w sklepie, beda na pewno wiedziec o co chodzi.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
k
kwaku
Newbie
Newbie

Post autor: kwaku »

dzięki marcin86, o taką odpowiedż mi chodziło, krótko i na temat :piwo:

temat wyczyszczony ze zbędnych postów...a Tobie kwaku powiem tylko tyle...moderatorzy mają za zadanie ułatwiać życie wszystkim użytkownikom, a nie tylko Tobie!
Zablokowany

Wróć do „nadwozie + wnętrze”